Kanta-Häme

Lämmittelykeikka on arvoltaan arvaamaton

Onneksi on Suistoklubi. Sitä mieltä ovat hämeenlinnalaiset yhtyeet Shoveltrapez ja Horros. Nämä yhtyeet soittavat sellaista mättöä, että sitä ei hevillä pääse esittämään mihin tahansa kuppilan kulmaan. Eivätkä bändit välttämättä haluakaan räyhätä sielunmaisemaansa pianobaarin pölyisestä nurkkauksesta, amaryllikset sylissään.

– Keikkapaikkoja pienille bändeille on Hämeenlinnassa todella vähän. Tilanteesta kertoo se, että emme ole Shoveltrapezin kanssa muualla Hämeenlinnassa soittaneet, vahvistaa yhtyeen laulaja-basisti Sundi.

Kellareista ponnistaville rosoisille, roiseille ja rankoille yhtyeille Suiston lava on tuttu ja tykätty. Shoveltrapezille se on ensirakkaus. Suiston kanssa on opeteltu pussaamaan ja lauantaina sen kanssa on kunnon tärskyt. Silloin yhtye pääsee Horroksen tavoin lämmittelijäksi tunnetulle hevinimelle, helsinkiläiselle Rytmihäiriölle.

Shoveltrapezin tavoin Horros tietää, että keikkamahdollisuudet ovat pystymetsästä ponnistaville punk-rockaajille harvassa. Joten kun aukeaa mahdollisuus tehdä lämmittelykeikka Rytmihäiriön kaltaiselle yhtyeelle, ja vielä kotikulmilla, asiaa ei tarvitse kauan miettiä.

– Rytmihäiriö varmaan vetää paikan täyteen, ja onhan sitä bändiä tullut kuunneltuakin, pohtii Horroksen basisti Joonas Hakaste.

– Tosin ei se tunnettavuuden saavuttaminen ole yhtyeellemme itse tarkoitus, mutta voihan Rytmihäiriön peesaaminen poikia keikkoja.

Tapahtumakato vähentää näytönpaikkoja

Shoveltrapezin Sundi uskoo, että pienfestivaalien kaikkoaminen on vähentänyt keikkoja Hämeessä.

– Näkyvyyden ja kuuluvuuden kannalta pitää aktiivisesti suunnata muualle keikkojen perään, jos aikoo tunnetuksi. Lammilla järjestetyn Pellavarockin ja Tammelassa pidetyn Thrashia läpi yön -festivaalin lakkauttamiset olivat menetys metalligenrelle ja marginaalibändeille.

Joonas Hakaste muistuttaa, että pitkänlinjan Ämyrock porskuttaa yhä. Se tosin järjestetään vain kerran vuodessa.

– Aloittelevalle bändille Hämeenlinnassa on yleensä kaksi keikkavaihtoehtoa vuodessa. Soitat joko kaupungin ja Arx:in avustamassa tapahtumassa, joissa ei käy kuin nuoria tai vaihtoehtoisesti Suistolla. (HäSa)

Shoveltrapezija Horros lämmittävät yleisön hurmokseen ennen Rytmihäiriön keikkaa huomenna lauantaina kello 22 alkaen Suistoklubilla.

Päivän lehti

5.4.2020