Kanta-Häme

Lännen Media aloittaa lokakuussa

Alma Media ja viisi muuta suomalaista lehtikustantajaa ovat allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Lännen Median perustamisesta. Sopimuksen myötä perustettava Lännen Media oy alkaa tuottaa sisältöä 12 maakuntalehdelle läntisessä ja pohjoisessa Suomessa.

Lännen Mediaan kuuluvat lehdet perustavat vuoden loppuun mennessä yhteisen valtakunnallisen toimituksen, joka tuottaa sisältöä niin painettuihin lehtiin kuin digi-, verkko- ja mobiilikanaviin. Yhteistoimitus tuottaa valtakunnallista koti- ja ulkomaan uutissisältöä, ajankohtaisia taustajuttuja, viikonvaihdelukemiston, päivittäiset teemasivut sekä valtakunnallisia verkkouutisia.

Sisältöyhteistyöllä ei ole vaikutusta osakaslehtien liiketoimintaan eikä päätoimittajien asemaan.

Lännen Median uutishuone aloittaa toimintansa lokakuun alussa. Koko toiminta käynnistyy ensi vuoden alkuun mennessä.

Lännen Median toimituksen muodostaa 40 journalistia osallistujalehdistä.

Hämeen Sanomista Lännen Mediaan on valittu kulttuuritoimittaja Pirjo-Liisa Niinimäki ja politiikan toimittaja Riikka Happonen.

Niinimäki siirtyy Lännen Median kulttuuritoimittajaksi Helsinkiin. Happonen puolestaan kirjoittaa politiikkaa ja lukemistoa ja hänen työpisteensä on Hämeen Sanomissa. Heidän pestinsä ovat määräaikaisia yhdestä kahteen vuoteen, ja paluu tapahtuu entisiin tehtäviin.

Forssan Lehdestä valituksi tuli toimitussihteeri Viki Salonen.

Merkittäviä hyötyjä

Lännen Median päätoimittaja Matti Posio uskoo, että parhaiden voimien yhdistäminen takaa niiden lukijoille entistä vahvemman valtakunnallisen ja kansainvälisen tarjonnan, ja samalla lehdille mahdollisuuden keskittyä entistä paremmin paikallisen aineiston tuotantoon.

– Valtakunnallisesti haluamme tarjota toisen totuuden, vaihtoehdon. Sananvapaus varmasti voittaa. Laatutavoitteet ovat korkealla.

Päätoimittaja Pauli Uusi-Kilponen sanoo Hämeen Sanomien olleen aktiivien toimija Lännen Median perustamisessa, koska sen hyödyt maakuntalehdille, kuten Hämeen Sanomille, ovat merkittäviä.

– Lännen Median aineisto tuo valtakunnan uutisointiin tuoreita näkökulmia, parantaa lukemistomme laatua ja lisää tarjontaa myös verkkopalveluumme. (HäSa)