Kanta-Häme

Läntinen kumppanuustalo saa kotipesän Lintukodosta

Läntinen lähiökeskus muuttuu kumppanuustaloksi ja koko toiminta siirtyy Jukolan entisen kirjaston tiloihin. Toiminta alkaa uusissa tiloissa joulukuun alussa. Kuva: Jani Suhonen

Lähiötoiminnassa Hämeenlinnan kantakaupungin länsiosassa on tällä hetkellä kuukauden mittainen tauko. Läntinen lähiökeskus on suljettu muuton takia, sillä lähiökeskus muuttuu kumppanuustaloksi ja koko toiminta siirtyy Jukolan entisen kirjaston tiloihin. Eeronkujalle toiminta muuttaa Nummen lähiökeskuksesta eli Nummen entiseltä ostoskeskukselta.

– Kumppanuustalon ovet avautuvat ja toiminta alkaa uusissa tiloissa Lintukodossa joulukuun alussa, kertoo Hämeen Setlementin vs. toiminnanjohtaja Hanna Nyholm.

Läntisen kumppanuustalon uusien tilojen varsinaisia avajaisia vietetään ensi vuoden alkupuolella.

Kumppanuustalolle vapautui Lintukodosta tilaa, kun Jukolan kirjasto muutti uuteen Nummen palvelukeskukseen. Nyholm kiittää, että Lintukotoon tulevassa kumppanuustalossa toiminta on entistä paremmalla paikalla eli aivan keskellä Jukolaa.

– Olemme siellä missä ihmiset liikkuvat, Nyholm sanoo.

Hämeen Setlementti on kumppanuustalon päätoimija ja muuttaa tutut palvelunsa Lintukotoon.

Uusissa tiloissa vahvistuu entisestään yhteistyö järjestöjen sekä Hämeenlinnan kaupungin ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanssa. Muun muassa kaupungin aikuissosiaalityö toimii jatkossa Lintukodossa.

– Lintukotoon saadaan myös kokoontumistilaa, jota järjestöt voivat käyttää iltaisin ja viikonloppuisin vaikkapa kokousten pitämiseen, Hanna Nyholm selvittää.

Setlementin yhteistyö kirjaston ja päiväkotien kanssa pyörii totutuilla tavoilla Lintukodossa. Kumppanuustalolla jatkuvat esimerkiksi lasten elokuvahetket. Kumppanuustalon tiloihin järjestyy myös niin sanottu hiljainen huone, joka vastaa Nummikeskuksen kirjaston käyttäjien toiveisiin. Hiljaiseen huoneeseen voi vetäytyä vaikkapa lukemaan päivän lehtiä.

– Tarjoamme kumppanuustalolla hiljentymis- ja lukupaikan, sillä Nummikeskuksessa ei tällaista rauhallista tilaa ole, Nyholm toteaa.

Jukolan Lintukoto on valmistunut vuonna 1991. Kiinteistön omistavat yhdessä Hämeenlinnan kaupunki ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunta. HäSa

Päivän lehti

17.2.2020