fbpx
Kanta-Häme

Läpiajo Erkyläntiellä kielletään

Erkyläntie rauhoitetaan Riihimäellä vain tonteille ajoon, linja-autoille ja mopoille. Kaahailijoita hillitään lisäksi kadun kukkalaatikoin rakennettavilla kavennuskohdilla ja kahdella korotetulla suojatiellä. Raskaalla liikenteellä ei enää ole pääsyä kadulle.

Turvallisuutta lisätään myös uudella pakollisen pysähtymisen merkillä, joka sijoitetaan V.I. Oksasenkadun ja Erkyläntien risteykseen.

Tekninen lautakunta päätyi ratkaisuun, jonka vaikutuksia seurataan ja tarkastellaan uudelleen kahden vuoden kuluttua.

Kovat nopeudet ja vilkas liikenne suoralla Erkyläntiellä ovat kiusanneet asukkaita jo vuosia. Kadun varren nopeusnäyttö on paljastanut, että vain joka kolmas auto ajaa nopeusrajoituksen mukaan 40 kilometriä tunnissa.

Tekninen lautakunta päätti jo kesäkuussa, että läpikulkuliikenne kadulla suljetaan muilta kuin asukkailta, mutta kaupunginhallitus käytti otto-oikeuttaan ja palautti asian uudelleen valmisteltavaksi tekniselle lautakunnalle.

Jo toistamiseen tekninen lautakunta päätyi kieltämään kadulla muun läpiajoliikenteen kuin tonteille ajon. Vaihtoehtona oli, että läpiajo olisi kielletty vain raskaalta liikenteeltä.

Esityksen vain tonteille ajon sallimisesta teki Jones Pohjanvuori (kd.) Mirja Lammin (kesk.) kannattamana. Äänestyksessä Pohjanvuoren esitys voitti äänin 9–2.

Erkyläntien sulkeminen merkitsee, että liikenne siirtyy vaihtoehtoiselle reitille Uhkolankadun ja V.I. Oksasenkadun kautta. Reitille on rakennettu kaksi kiertoliittymää. Matka kasvaa hieman, mutta matka-aika säilyy lähes samana nopeamman väylän vuoksi.

Erkyläntiellä on 38 omakotitaloihin johtavaa suoraa tonttiliittymää, kahden liikekiinteistön liittymät sekä neljä kolmihaara- ja yksi nelihaaraliittymä. Kadun varrella on myös Patastenmäen Puukoulu, jonka edessä on korotettu suojatie.

Tiellä kulkevat päivittäisten 3 000 auton lisäksi myös linja-autot. HÄSA

Menot