fbpx
Kanta-Häme

Lapsi- ja nuorisokuoroille iso palkinto

Kanttori Ismo Savimäki ja puheenjohtaja Terhi Nyman saivat keskiviikkona vastaanottaa Hämeenlinnan seudun Osuuspankin toimeliaisuuspalkinnon. Vuosittain jaettava 10 000 euron tunnustus myönnettiin Hämeenlinnan lapsi- ja nuorisokuorojen tuki ry:lle, joka toimii taustavoimana Ismo Savimäen johtamille kuoroille.
 
Tällä hetkellä Savimäellä on viisi kuoroa: Vanajan nuorisokuoro, Nuorisokuoro Aurora, Tyttökuoro Aurorina, Hämeenlinnan poikakuoro sekä Lapsikuoro Mintut.
 
Tunnustuksen luovuttanut pankin hallituksen puheenjohtaja Matti Niemelä korostikin sitä työmäärää, joka viiden eri kuoron ja yli 300 laulajan kanssa toimimisessa on. 
 
– Jos kaikki tekisivät edes kymmenen prosenttia Ismon työmäärästä oman yhteisönsä eteen, olisi maailma ihan toisennäköinen paikka, Niemelä hehkutti.
 
Suuntana ulkomaat
Ahkerasti esiintyville ja matkustaville kuoroille palkinto tuli tarpeeseen. Lauluharrastus on haluttu pitää mahdollisimman edullisena, jotta kuka tahansa voisi tulla mukaan.
 
– Kuoron vuosimaksu on 20 euroa ja se kattaa myös leirit. Ulkomaanmatkoissa seurakunta ja tukiyhdistys tulevat vastaan niin, että ne ovat mahdollisimman edullisia. Palkinto antaa meille mahdollisuuden pitää matkojen kulut kohtuullisina, tukiyhdistyksen puheenjohtaja Terhi Nyman sanoo.
 
Savimäen johtamat kuorot kiertävät ahkerasti Eurooppaa, mutta ne eivät osallistu kansainvälisiin kilpailuihin. Ismo Savimäki kertookin etsivänsä kontaktit ulkomaille omatoimisesti.
 
– Koen kilpailut itselleni vieraaksi, mutta Googlen tunnen oikein hyvin. Etsin sen kautta meidän tyyppisiä kaverikuoroja ja pistän heille sähköpostia. Ja sitten lähdetään!
 
Seuraava lähtö on torstaina, kun Savimäen johtama Aurora-kuoro lähtee laulamaan Luxemburgiin. (HäSa)

Menot