fbpx
Kanta-Häme

Lapsilla vaarallinen leikkipaikka Tammelassa - Tunnelien kaivaminen tykkilumikasaan voi viedä hengen

Tammelan liikuntapalvelut muistuttaa, ettei lapsia saa päästää leikkimään tykkilumikasaan. Hiihtämään sen sijaan pääsee.
Tammelassa on saatu tykkilumen avulla latua hiihtokuntoon. Tykkilumikasoihin ei ole lapsilla asiaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan liikuntapuistossa on tykitetty lunta latujen tekoa varten. Liikuntakoordinaattori Petri Takala kirjoitti perjantaina Facebookissa varoituksen Tammelan lasten huoltajille tykkilumikasoissa leikkimisestä.

Takalan päivityksen mukaan alakouluikäiset lapset ovat olleet kaivamassa tunneleita tykkilumikasaan. Kasassa leikkiessä on vaarana, että painava tykkilumi romahtaa lasten päälle. Lapsia ei siis saa päästää leikkimään tykkilumeen.

Hiihtämään kaikki ovat sen sijaan erittäin tervetulleita. Latua on saatu hiihtokuntoon perjantai-illaksi noin kilometrin matkalla.

 

Suomessa on lehtitietojen mukaan 2000-luvulla kuollut ainakin kaksi lasta lumeen kaivetun tunnelin tai luolan romahdettua.

Maaliskuussa 2002 Ranualla 8-vuotias poika menehtyi kotinsa takapihalla, kun hän suistui kaivamansa syvän tunnelin pohjalle ja tukehtui.

Vuonna 2012 Ylöjärvellä etsittiin usean päivän ajan kateissa ollutta 8-vuotiasta poikaa. Poika löytyi kuolleena lumiluolasta, joka oli päässyt romahtamaan hänen päällensä. HäSa

Asiasanat

Menot