Kanta-Häme

Lasikoulu saa jatkaa Nuutajärvellä

Ammattiopisto Tavastia jatkaa edelleen opetusta Nuutajärven lasikoulussa Urjalassa. Nuutajärvellä on opetettu alaa vuodesta 1993 lähtien.

Koulutuskuntayhtymä Tavastian yhtymähallitus päätti antaa koululle jatkoaikaa tiistaisessa kokouksessaan. Yhtymähallituksen puheenjohtaja Vesa Kaloinen (kok.) totesi, että lasikoulun koulutus on kallista oppilaiden pienen määrän takia, mutta muillakin seikoilla oli merkityksensä.

– Päätimme kantaa yhteiskunnallista vastuuta, Kaloinen sanoi.

Hän kuitenkin myönsi, että ilman Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiön ja nuutajärveläisen yhteenliittymän Lasikomppanian tukea jatkopäätös olisi ollut vaikeampi.

– Säätiö lupasi kustantaa noin 40–50 tuhatta euroa maksavan uuden uunin ja Lasikomppania tekee tiloissa remonttia. Uuni oli ratkaiseva tekijä.

Oman epävarmuustekijän tulevaisuuden kannalta asiaan tuo se, että kiinteistö on myynnissä.

Koulutuskuntayhtymä aikoo hakea valtiolta tukea koulutuksen järjestämiseen. Kaloinen toteaa, että hän toivoo, että valtio sitoutuisi tukemaan lasikoulua koko tulevan vaalikauden ajaksi.

– Neljä vuotta on kuitenkin pitkä aika, Kaloinen mietti.

Yhtymäjohtaja Jouni Haajanen totesi päätöksen jälkeen, että nyt mennään vuosi kerrallaan.

– Koulutus kestää kaksi vuotta, joten toivottavasti rahoitus järjestyy niin, että tulevat opiskelijat saavat opiskella opiskelunsa loppuun asti Nuutajärvellä.

Haajanen lisäsi, että nyt koulutuspaikat voi taas laittaa hakuun.

– Syksyksi täytyy saada uusia opiskelijoita. (HäSa)

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic