Kanta-Häme

Lasin alue saa taidenäyttelyn ja festivaalin

Vanhan lasitehtaan alueella alkaa ensi kesänä säpinä. Rosoisiin tehdashalleihin pystytetään koko kesän ajaksi valtakunnallinen taidenäyttely, joka huipentuu elokuussa festivaaliviikkoon.

– Herättelemme yleisön rientämään poikkitaiteelliseen tapahtumaan, jossa riittää taatusti yllätyksiä! kertoo Riihimäen kulttuurituottaja Anna Vesén.

Vanhan lasitehtaan tapahtumien järjestämiseen on saatu Hämeen liitolta lähes 14 000 euroa maakunnallista EU-rahaa, jolla toteutetaan taidenäyttely ja rakennetaan puitteet festivaaliviikkoa varten.

– Varsinainen festivaali järjestetään kaupallisin periaattein.

Tapahtumien tarkoitus on kääntää katseet lasitehtaan ainutlaatuiseen ympäristöön, jolle suunnitellaan myös kulttuuriin kytkeytyvää liiketaloudellista käyttöä.

– Emme kuitenkaan halua, että lasitehtaan alue remontoidaan hengiltä. Juuri sen rosoisuudessa ja pihapiirin tunnelmassa on sen viehätys, Anna Vesén toteaa.

Lasitehtaalla toimii jo kaksi lasinpuhaltajien hyttiä ja naapurissa on Suomen lasimuseo, jotka tukevat koko lasitehtaan uutta käyttöä.

Luovien yrittäjien keskus

Hämeen ammattikorkeakoulussa on vireillä erillinen hanke, jonka tarkoitus on tehdä esiselvitys ja markkinatutkimus lasitehtaan käytöstä. Hankkeen aikana selvitetään millaista luovien alojen yritystoimintaa lasitehtaan katon alle olisi mahdollista keskittää.

Hamkin hankkeen aikana laaditaan myös lasitehtaan markkinointisuunnitelma ja erilaista markkinointimateriaalia. Hankkeelle on tarkoitus hakea Hämeen ely-keskukselta EU-rahoitusta. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic