fbpx
Kanta-Häme

Lasin ja metallin keräyspisteet vähenemässä

Pakkausten kierrätys on uudistumassa koko maassa, koska jätelaki on muuttunut. Vastuu kuluttajien pakkausjätteiden keräämisestä siirtyy kunnilta pakkausjätteiden tuottajille eli kaupalle ja teollisuudelle.

Tämä johtaa erityisesti metallin ja lasin keräyspisteiden radikaaliin vähentämiseen. Janakkalassa näitä pisteitä on nykyään 24, mutta uudessa systeemissä Janakkalassa olisi enää neljä pistettä, joista kolme Turengissa ja yksi Tervakoskella.

Turengin keräyspisteistä kaksi olisi nykyisiä, ja lisäksi tulisi yksi piste uuteen paikkaan.

Janakkalan mielestä neljä pistettä ei riitä, vaan kunta esittää, että lisäksi tulisi pisteet Harvialaan, kirkonkylään eli Tarinmaalle ja Leppäkoskelle.

Kunnilla olisi mahdollisuus järjestää myös täydentävää keräystä, mutta Janakkala ei ole pidä sitä perusteltuna. Mikäli tällaiseen keräykseen kuitenkin päädytään, Janakkala katsoo, että sen kustannukset tulee kattaa jätemaksuilla, ei siis verovaroin.

Kunnanhallitus antoi asiasta lausunnon maanantaisessa kokouksessaan.

Pakkausjätteiden keräys koskee lasin ja metallin lisäksi myös pahvia ja muovia. Paperinkeräystä lainmuutos ei koske. Siitä huolehtii edelleen Paperinkeräys oy. HÄSA

Menot