Kanta-Häme

Lasin keräilijät kokoontuvat jälleen Riihimäkeen

Suomen Lasimuseon ystävät ry järjestää perinteisen vanhojen lasiesineiden ja muiden keräilytavaroiden myyntitapahtuman kesäkuun ensimmäisenä lauantaina.

Tapahtumassa Suomen lasimuseon piha-alueella yhdistyksen jäsenet eri puolilta Suomea myyvät pääasiassa lasiesineitä, mutta myös kaikenlaista muuta vanhaa keräilytavaraa.

Paikalla on noin 80 myyntipöytää ja lasimuseon piha-alueella on käynyt keskimäärin 4 000-5 000 asiakasta vuosittain. Myynnissä on usein kattava valikoima suomalaisen lasiteollisuuden tuotteita kotimaisen lasinvalmistuksen koko historian ajalta.

Lasi- ja keräilytapahtuma järjestetään 7. kesäkuuta kello 10-15.

Suomen lasimuseossa (Tehtaankatu 23, Riihimäki) on toukokuun puolivälistä alkaen esillä Nuutajärven lasin tuotantoa ja historiaa esittelevä näyttely Nuutajärvi – Päättymätön tarina.

Lasi- ja keräilytapahtumassa Suomen Lasimuseon ystävät ry myy julkaisemaansa Suomalaisen lasin vuosikirja 2014 –tietoteosta. Kirja saadaan tapahtumaan painotuoreena.

Kirjassa on paljon ajankohtaista tietoa tämän hetken suomalaisista lasitaiteilijoista, juttuja keväällä toimintansa lopettaneesta Nuutajärven lasitehtaasta ja artikkeleita vanhoista lasiesineistä, kutenHeidi Blomstedtin laseista sekä Gustaf Jungin pulloista.

Lisäksi kirjassa on tietoa Suomen lasimuseon ja Suomen lasimuseon ystävät ry:n toiminnasta.

Tapahtuman järjestetään talkootyönä, ja sen tuotto käytetään Suomen Lasimuseon toiminnan tukemiseen.

Lasimuseon ystävät hankkii rahoitusta museolle muun muassa järjestämällä vuosittain kaksi yleisötapahtumaa. Alkukesän myyntitapahtumaa on järjestetty vuodesta 2001 alkaen ja tammikuinen Lasipäivä on jo 20-vuotinen perinne.

Suomen Lasimuseon ystävät ry on perustettu 1985 ja siinä on yli 800 jäsentä. (HäSa)

 

 

Asiasanat