Kanta-Häme

Lasinkeräilijät suuntaavat Riihimäelle

Arviolta lähes 5000 kotimaisista lasiesineistä kiinnostunutta saapuu Suomen lasimuseolle Riihimäelle lauantaina 11. kesäkuuta. Tänä vuonna museon piha-alueelle ja puistikkoon levittäytyy ennätysmäärä myyjiä, eli lähes 100.

Suomen suurimmassa lasiesineiden myyntitapahtumassa myyntipöydiltä löytyy myös muita suomalaisia taideteollisuusesineitä kuten posliinia, keramiikkaa, hopeaa, kirjoja ja valaisimia.

Tapahtuman yhteydessä julkistetaan myös Suomalaisen lasin vuosikirja 2016, joka on 160-sivuinen teos, joka esittelee vanhaa ja uutta suomalaista lasituotantoa. Suomen lasimuseon ystävät ry julkaisee vuosikirjan nyt kolmannen kerran.

Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy klo 10–15. Suomen lasimuseo on auki normaaliin tapaan ja museon kahvila-ravintola palvelee tapahtumavieraita.

Toukokuun lopulla museossa on avautunut kymmenen suomalaisen lasintekijän töitä esittelevä Accident-näyttely. Kesäkuun alussa museossa avautuu modernia eurooppalaista lasikaiverrusta esittelevä Gravur on tour –näyttely ja silloin on esillä myös Elina Salosen lasitaidetta.

Tapahtuman järjestää talkootyönä Suomen lasimuseon ystävät ry ja sen tuotto käytetään yhdistyksen toimintatarkoituksen mukaisesti lasimuseon toiminnan tukemiseen. Yhdistys on perustettu 1985 ja siinä on yli 800 jäsentä.

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic