Kanta-Häme

Lasinpuhaltajakaksikko väsyi puurtamiseen – Soda Shop Design lopettaa Aulangontiellä

Yrittäjät: Ylläpitäminen on liian raskasta kahdelle hengelle.
Yrittäjät Aino Vilpas (edessä) ja Marjut Numminen aikovat jatkaa lasinpuhallusta. Menossa on lasihelmien valmistus. Kuva: Pekka Rautiainen
Yrittäjät Aino Vilpas (edessä) ja Marjut Numminen aikovat jatkaa lasinpuhallusta. Menossa on lasihelmien valmistus. Kuva: Pekka Rautiainen

Uniikkia käyttölasia valmistava ja myyvä sekä ohjattuja, elämyksellisiä lasinpuhallustapahtumia järjestävä Soda Shop Design lopettaa toimintansa Aulangontie 1:ssä sijaitsevassa vanhassa makasiinirakennuksessa.

Yrittäjät Marjut Numminen ja Aino Vilpas kertovat, että ovet sulkeutuvat viimeistään joulukuun alkuun mennessä, jolloin vuokrasopimus Kattomestarit oy:n kanssa päättyy.

– Tällaisen lasistudion ylläpitäminen on liikaa kahdelle hengelle. Aika ei riitä kaikkeen. Emme pysty kaksistaan sekä puhaltamaan lasia että pyörittämään yritystä ja liikettä, Numminen toteaa.

– On kauhea stressi, kun lasiuuni porottaa käyttämättömänä tuhatsata-asteisena ja kuluttaa kilowattitunteja, kun samalla pitäisi lukea sähköposteja ja markkinoida. Jos tämä olisi kultakaivos, emme me tästä lähtisi. Lasintekeminen on tosi kallista, hän lisää.

 

Soda Shop Designin liikevaihto on ollut vuosittain noin 100 000 euroa.

Yritys aloitti vuonna 2011 Riihimäellä ja siirtyi nykyisiin tiloihinsa noin neljä ja puoli vuotta sitten.

– Tunnelmat ovat aika haikeat, koska tämä on aivan ihana tila. Vakituisten asiakkaiden kohtaaminen ja heille kertominen on vaikeata. Samalla tämä on kuitenkin helpotus, koska olemme jo pitkään miettineet, miten saamme tämän toimimaan, Marjut Numminen kertoo.

Kaksikko laittoi keväällä studion myyntiin uudella konseptilla toivoen useampia käsiä liikkeen pyörittämiseen, ja mukaan ilmaantuikin tilat jakamaan kiinnostunut porukka, joka kuitenkin vetäytyi yhteistyöstä.

– He eivät uskaltautuneet mukaan, koska lasiala on niin pientä.

 

Soda Shop Designin yrittäjät puhaltavat lasia jatkossa tiivistettyinä ajanjaksoina erä kerrallaan vuokratiloissa todennäköisesti joko Nuutajärvellä tai Riihimäellä.

Tuotteiden myynti jatkuu sekä verkkokaupassa että hämeenlinnalaisessa kauppakeskuksessa.

Marjut Numminen ja Aino Vilpas aikovat jatkossa tehdä enemmän taidelasia ja pitää näyttelyitä. HÄSA

Päivän lehti

20.1.2020