Kanta-Häme

Laskettelukausi jatkuu vielä pari viikkoa

Pälkäneen Sappeessa kuluneeseen talveen ollaan tyytyväisiä. Erityisesti pääsiäinen on tänä vuonna ollut Etelä-Suomen hiihtokeskuksissa mitä parhain.

– Tätä kautta kuvaa hyvät olosuhteet. Kausi alkoi joulukuun alussa ja kestää Sappeessa ainakin 14.4., kertoo Sappeen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen.

Hän toimii myös Suomen hiihtokeskusyhdistyksen puheenjohtajana. Poukkanen sanoo, että pääsiäisen laskettelupäivien osalta koko maassa on ollut noin 15 prosentin kasvu edelliseen kauteen. Yöpakkaset ovat jatkaneet kautta koko maassa ja esimerkiksi Rukalla kausi jatkuu 12.6. asti.

Poukkasen mukaan kuitenkin taloustilanne näkyy laskettelukeskuksissa. Sappeessa erityisesti majoitusta varataan yhä lyhyemmällä varausjänteellä. Siitä huolimatta tänä vuonna Sappeessa päästään viime vuoden käyttöasteisiin majoituksessa. Rinteissä väkeä on käynyt hieman edellistä vuotta enemmän.

Tällä kaudella Sappeessa on ollut myös muutoksia. Muun muassa big air bagista luovuttiin hiihtolomien jälkeen. Big air bag oli jättimäinen ilmatyyny, jolle pystyi hyppimään hyppyreistä.

– Meillä on kesäkaudelle suunnitteilla uudistuksia, johon tarvitsemme uuden patjan. Big air bagin käyttö ei ollut ihan sitä mitä tavoittelimme ja kun myyntiin tuli mahdollisuus, sen teimme.

Big air bag löytyy tällä hetkellä Muuramesta Riihivuoren laskettelukeskuksesta.

Kalpalinnassa kausi pian ohi

Kalpalinnassa toimitusjohtaja Jarmo Kalpala sanoo, että säiden puolesta laskettelukausi on ollut paras mahdollinen vuosiin.

Todennäköisesti tuleva viikonloppu jää kauden viimeiseksi. Kalpala on nimittäin huomannut, että peltojen vihertäessä rinteisiin ei enää porukkaa tule, vaikka lunta vielä olisi.

– Viime kausi oli kuukauden lyhyempi kuin kulunut kausi. Se tarkoittaa tuloja enemmän tälle kaudelle. Esimerkiksi pääsiäinen on poikkeuksellisen hyvä. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic