Kanta-Häme

Lassila & Tikanoja tunnustaa virheensä – Yhtiö ei enää vastusta Kiertokapulan muovinkeräystä

Kuva: Seppo Pessinen
Kuva: Seppo Pessinen

Pörssiyhtiö Lassila & Tikanoja on peruuttanut jätelautakunta Kolmenkierrolle jättämänsä toimenpidepyynnön, jossa se vaati kieltämään Kiertokapulaa valmistelemasta muovin kuljetusten hankintaa.

Lassila & Tikanoja jätti uuden ilmoituksen lautakunnalle pikavauhtia maanantaina, kun Hämeen Sanomat oli samana päivänä uutisoinut alkuperäisestä toimenpidepyynnöstä.

Alueellinen jätehuoltoyhtiö Kiertokapula haluaa aloittaa aikaisintaan ensi vuoden alussa kokeilun, jossa kerättäisiin kuluttajien muovipakkauksia suoraan kiinteistöiltä Riihimäellä ja Hyvinkäällä.

Yhteiskuntasuhdejohtaja Jorma Mikkosen allekirjoittamassa ilmoituksessa Lassila & Tikanoja sanoo, että yhtiö ”haluaa kaikilla tavoin edistää muovin talteenottoa”.

– Uskomme, että parhaaseen lopputulokseen päästään, kun yksityinen sektori ja kunnat yhteistyössä ja toisiaan täydentäen kehittävät palveluja kierrätyksen ja syntypaikkalajittelun edistämiseksi, tekstissä todetaan.

Mikkonen päättää kirjeensä pahoitteluun:

– Toimenpidepyyntö on perustunut meidän taholta virhearvioon ja pahoittelemme tästä aiheutunutta vaivaa.

Jätelautakunta ehti viime torstaina päättää, että se siirtää Lassila & Tikanojan toimenpidepyynnön toimivaltaisen viranomaisen eli Hämeen ely-keskuksen käsiteltäväksi. HäSa

Lue myös: Muovista tuli jäteyhtiöiden kiistakapula – Kiertokapula ja Lassila & Tikanoja vääntävät jätelain tulkinnasta (19.5.2019)

Päivän lehti

10.7.2020