Kanta-Häme

Lasten kädenjälki näkyy

Loimalahden leirikeskuksen uusi Loimis-kerhotila täyttyi lasten äänistä tiistaina, kun tila siunattiin käyttöön. Samalla Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjesti lapsiperheille vaihtelua välipäiviin eli pop up -perhekerhon.

Kävijät saivat myös jättää käden- tai oikeastaan sormenjälkensä Annukka Koljosen tekemään vihkiristi-tauluun, joka kehystetään ja ripustetaan kerhohuoneen seinälle.

Oman painalluksensa jättivät muun muassa veljekset, kuusivuotias Otto ja kaksivuotias Vilho Heinonen. Heidän äitinsä Reetta Heinonen kertoo, että perheelle tutumpi paikka on Ahdinpolun avoin kerho.

– Mutta tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta myös. Ja oli mukavaa tuoda pojat tänne puuhailemaan. Joulun vietimme mummolassa Keski-Suomessa, Reetta Heinonen kertoo.

Leirikeskuksen kerhotilaa on käytetty jo syksyn aikana, mutta pastori Katariina Sorsa sanoi, että tila haluttiin ottaa virallisesti käyttöön hieman juhlallisemmin. Välipäivät taas valikoituivat ajankohdaksi juuri siksi, että moni perhe kaipaa järjestettyä puuhaa, kun esimerkiksi muut seurakunnan kerhot ovat joululomalla.