Kanta-Häme

Lasten kalastuspäivä suorana somessa

Kuha. Arkistokuva: Seppo Pessinen
Kuha. Arkistokuva: Seppo Pessinen

Hämeenlinna. Kaikkien alaikäisten ilmainen kalastustapahtuma Vapapäivä juhlii lauantaina 8. kesäkuuta 10 vuoden taivaltaan.

Pyöreiden vuosien kunniaksi päivän kalatapahtumia voi seurata suorana lähetyksenä Facebookista Kalastajan kanava -sivulta.

Livelähetystä tehdään Parkanosta, Salosta, Mikkelistä, Sievistä, Rovaniemeltä ja Kajaanista. Hämeenlinnassa opastetusti kalastamaan pääsee Evon Niemisjärvillä, jossa teemana on heittokalastuksen opetteleminen.

Lisäksi Metsähallitus avaa noin 30 erikoiskohdetta, joissa voi kalastaa ilmaisesti yhdessä huoltajan kanssa. Ohjaajia paikalla on kuitenkin vain 13 kohteessa.

 

Vapapäivänä ilmaiseksi saa kalastaa myös Etelä-Suomen vapa-alueella, johon myös Hämeenlinna kuuluu. Yleensä Metsähallituksen vapaluvat pitää ostaa valtion vesialueille, joilla ei saa vapakalastaa pelkällä kalastonhoitomaksulla. Tällaisia ovat muun muassa vaelluskalavesistöjen koski- ja virtapaikat

Kalastuksenohjaajat ovat paikalla kello 10–15. Nuori kalastaja saa ohjaajilta kalastuslupana käyvän rintamerkin. Lisäksi nopeimmille tarjolla on Kuusamon Uistimen lahjoittama Vapapäivä-Räsäseksi ristitty viehe.

Vapapäivän järjestävät Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö. Viime vuonna kohteilla nähtiin 1200 pientä kalastajaa. HäSa

 

 

Päivän lehti

28.1.2020