Kanta-Häme

Lasten lääni siirtyy Mehiläiselle

Hattulan Perhelääkärit oy on myynyt Hämeenlinnassa sijaitsevan Lasten Lääni -lääkäriaseman liiketoiminnan Mehiläinen oy:lle.

Lasten Läänin toiminta lakkaa ja sen palvelut siirtyvät lääkärikeksus Mehiläiseen 15.4. huhtikuuta.

Lasten Lääni on keskittynyt lasten ja nuorten lääkäripalveluiden lisäksi eri-ikäisten allergiatutkimuksiin ja hoitoihin. Vuodesta 1999 Hämeenlinnassa toimineessa Lasten Läänissä työskentelee omistajiin kuuluvan lastentautien erikoislääkäri Pertti Pitkäsen lisäksi kolme hoitoalan ammattilaista, ja vastaanottoa pitää viisi ammatinharjoittajaa. He kaikki siirtyvät Mehiläisen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

– Mehiläinen oli meille luonnollinen valinta, kun pohdimme liiketoimintamme tulevaisuutta. Mehiläisen vahva lääketieteellinen osaaminen, pitkäjänteinen kehitystyö ja investoinnit mahdollistavat lasten ja miksei myös aikuisten allergologiaan liittyvän toiminnan laajentamisen ja kehittämisen, Pitkänen sanoo.

Liiketoimintakaupan myötä Mehiläinen laajentaa palveluitaan lasten ja nuorten lääkäripalveluissa sekä aikuisten allergian hoidossa. Lastenlääkäripalveluiden lisäksi Mehiläisessä on saatavilla lapsiperheille suunnattuja palveluita lasten neurologiassa, psykologiassa ja kirurgiassa sekä lasten ja aikuisten astman hoidossa ja allergiaan liittyvissä tutkimuksissa ja hoidoissa. 

– Olemme iloisia, että saamme Hämeenlinnassa pitkään toimineen ja vakiintuneen asiakaskunnan saavuttaneen, allergiatutkimuksiin, siedätyshoitoihin ja lasten ja nuorten astmahoitoon perehtyneen lastentautien erikoislääkäri Pertti Pitkäsen tiimeineen Mehiläiseen, sanoo Mehiläisen lääkärikeskus- ja sairaalapalveluiden liiketoimintajohtaja Kai Vesterinen. (HäSa)