Kanta-Häme

Lastensuojelulaitos vastatuulessa Miemalassa - Kaupunginhallitus ei myöntäne poikkeuslupaa

Kuvituskuva

Hämeenlinnan kaupunginhallitus ottaa maanantaina kantaa Miemalaan omakotialueelle suunniteltuun lastensuojelulaitokseen. Esityksenä on, että kaupunginhallitus hylkää laitoksen perustamista koskevan hakemuksen.

Sinerväisten alueelle isoon omakotitaloon on suunniteltu seitsenpaikkaista lastensuojeluyksikköä, jossa olisi henkilökuntaa paikalla koko ajan. Naapuruston ja lähialueen asukkaat ovat vastustaneet hanketta jyrkästi.

Yksikön perustaminen vaatii poikkeamislupamenettelyn, sillä alue on kaavoitettu omakotitonteiksi. Lastensuojeluyksikkö vaatisi tontin käyttötarkoituksen muuttamisen.

Poikkeamismenettelyä perustellaan myös sillä, että kyseessä on yritystoiminta. Lisäksi menettely on tarpeen myös asukkaiden laajan vastustuksen vuoksi.

Hämeenlinnan sosiaali- ja terveystoimi on lausunnossaan puoltanut hanketta. Lausunnon mukaan lastensuojelulapset tarvitsevat nimenomaan kodonomaisia, pieniä yksiköitä turvallisessa ympäristössä.

Kaupungin maankäytön strateginen tiimi on kuitenkin vastustanut laitoksen perustamista muun muassa siksi, että myönteinen poikkeamislupa toimisi ennakkotapauksena muille hankkeille.

Tällöin rajanveto omakotiasumisen ja erilaisen palvelu- ja laitosmaisen asumisen välillä hämärtyisi ja voisi johtaa merkittäviin maankäytöllisiin muutoksiin omakotialueilla. HÄSA

Päivän lehti

21.2.2020