fbpx
Kanta-Häme

Lastentalo valmistuu Ruununmyllyssä

Ruununmyllyn päiväkoti muutetaan kesän aikana kouluksi, esiopetustiloiksi ja neuvolaksi. Uusi lastentalo aloittaa remontoiduissa rakennuksessa ensi syyslukukauden alussa.

– Ajattelimme, että olisi hyvä saada kaikki saman pihan äärelle niin, että isot näkevät pieniä ja pienet isoja. Yhteistä vuosikelloa on jo alettu rakentaa, kertoo Ruununmyllyn koulun rehtori Suvi-Marja Holkeri-Salmesvuori.

Suunnittelupäällikkö Antti Kaukiaisen mukaan lopputulos muistuttaa Ojoisten lastentaloa, mutta on pienempi.

Koulun uusissa tiloissa aloittaa ykkös-, kakkos- ja vitosluokkia – kaksi jokaista. Tilaa on myös parille esikouluryhmälle.

– Pyrkimyksenä on rakentaa samankaltainen kokonaisuus kuin Ojoisilla. Rakennukseen tulee yhteiset opetustilat, henkilökunta ja ruokala, kertoo tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.

Nykyinen Idänpään neuvola muuttaa rakennuksen päätyyn ja siitä tulee uusi Ruununmyllyn neuvola. Toiseen päätyyn tulevat esikoulun neljä luokkatilaa. Väliin jää Ruununmyllyn koulun oppilaiden tila.

Oppilaat pääsevät syksyllä pois Matkon rivitaloihin rakennetuista opiskelutiloista. Hämeenlinnan Asunnot omistaa rivitalot ja päättää, muutetaanko ne takaisin asuintaloiksi.

Rehtori Holkeri-Salmesvuoren mukaan lapset ja aikuiset ovat olleet tyytyväisiä myös rivitalojen opiskelutiloihin. Arki tosin vaati erityistä suunnittelua.

– Ykkös- ja kakkosluokkia ei voinut laskea keskenään ylittämään Etu-Hätilän tien ja Huhtasaarentien risteystä, vaan oli aina järjestettävä paikalle aikuinen saattaja. Henkilöstön liikuttelu tiukan aikataulun parissa toi omat haasteensa.

Uusien tilojen riittävyys huolettaa Holkeri-Salmesvuorta.

– Ruokala laajenee ja yksi luokkatila poistuu kokonaan käytöstä. Kyllä me saamme jokaisen sopen laskea, jotta kaikki mahtuvat. Emme tienneet aluksi neuvolan rakentamisesta, joten tilat jäävät varmaankin ahtaiksi.

Ruununmyllyn päiväkodin remonttitarve syntyi pölyävästä eristevillasta, joka poistettiin. Rakennus on muun muassa saanut uudet huonejaot ja kosteuseristeet.

Päiväkodin hoitopaikat saatiin siroteltua Siirin ja Kutalan päiväkoteihin. Kutalan päiväkodissa on puolen vuoden ajan ollut käytössä 80 uutta hoitopaikkaa.

Lasten ja nuorten lautakunta (lanula) päätti Ruununmyllyn päiväkodin remontoimisesta kouluksi helmikuussa 2015. Remontti alkoi viime vuoden syksyllä.

Ortelan koulun kohtaloa Karrimaa ei tahdo vielä kommentoida. Lanula päättää asiasta syksyllä.

– Vaihtoehdot ovat sellaiset, että koulu peruskorjataan, kun sen aika tulee tai se lakkautetaan.

Karrimaan mukaan Ruununmyllyn ja Tuomelan uudet tilat riittävät kattamaan alueellisen tarpeen silloinkin, jos Ortela joudutaan lopettamaan. HÄSA

Menot