Kanta-Häme

Lastenteatteria Wanhan meijerin joulussa

Nuorisoteatteri Pilke esiintyy Wanhan meijerin joulu -tapahtumassa Parolan nuorisotalon vintillä lauantaina 12. joulukuuta. Lisäksi ohjelmassa on paljon muutakin jouluun liittyvää.

Nuorisoteatterin Superjoulu-näytelmä esitetään kolme kertaa. Lavalla ovat yläkouluikäiset nuoret. Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Karoliina Kauhanen, joka opiskelee kulttuurituotantoa Kauniaisissa. Hän johtaa Pilke-teatteria.

Tilaustyön tuottaminen Hattulan kunnalle on sovitettu osaksi hänen koulutusohjelmaansa.

– Teemme nyt ensimmäistä kertaa teatteria näin nuorelle kohderyhmälle, Karoliina Kauhanen kertoo.

Hän pitää lapsiyleisöä suorastaan tulikokeena, sillä lapsilta mielipiteet tulevat suoraan ja saman tien.

Yksi esitys ketään noin 15 minuuttia. Tätä produktiota ei esitetä missään muualla, vaikka pääkaupunkiseudunkin päiväkoteihin sitä kysyttiin.

Pilke-teatterin toimintaan osallistuu vuosittain viitisenkymmentä hattulalaista nuorta, jotka ovat 13–20-vuotiaita.

Joulutapahtumassa esiintyy myös Heidi Kyrö & Panssarinyrkki. Ohjelmassa on lisäksi muun muassa tonttutemppurata, jouluinen elämyshuone, joulumyyjäiset, joulupuuharata ja askartelupaja.

Joulupukkikin vierailee, glögiä on tarjolla, ja pihalla on puffetti ja makkaramyyntiä.

Vierailla on mahdollisuus tuoda paketoimattomia joululahjoja tapahtumaan. Hattulan kunnan työpajan nuoret paketoivat lahjat. Lahjat toimitetaan apua tarvitseville hattulalaisperheille jouluksi.

Tapahtuman järjestävät Hattulan kunnan lisäksi Panssariprikaati, Hattulan Yrittäjät, Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx, Hämeenlinnan seudun 4H ja moni muu yhdistys. HäSa

MuistilistaanWanhan meijerin joulu Parolan nuorisotalolla (Parolantie 53, Parola, Hattula) 12. joulukuuta kello 10–14.