Kanta-Häme

Lätkäfaneja Hämeenlinnasta Tampereelle kuljettanut laiva juuttui keulastaan kiinni pohjasaveen - 24 ihmistä pelastettiin

Vanajaveden matalikkoon keulastaan kiinni jäänyt sisävesilaiva M/S Tampere on onnistuttu irrottamaan pohjasavesta.
Vanajaveden matalikkoon keulastaan kiinni jäänyt sisävesilaiva M/S Tampere on onnistuttu irrottamaan pohjasavesta. Kuva: Pirkanmaan pelastuslaitos

Vanajaveden matalikkoon keulastaan kiinni jäänyt sisävesilaiva M/S Tampere on onnistuttu irrottamaan pohjasavesta, kertoo Aamulehti verkkosivuillaan. Pelastuslaitoksen mukaan laiva siirretään telakalle.

Hämeenlinnaan lauantaina pelattua HPK – Ilves -peliä laivalla katsomaan tulleiden tamperelaisten lätkäfanien kotimatka sai dramaattisen lopun, kun 30-metrinen sisävesilaiva juuttui matalikon pohjaan lauantaina hieman ennen puoltayötä.

Laiva oli jostain syystä ajautunut pois reitiltään, ja jäi tukevasti keulastaan kiinni saveen Jumusensalmen länsipuolella. Laivan kyydissä oli  19 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä.

Olosuhteet järvellä olivat hankalat pimeyden ja melko kovan tuulen takia.

 

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudessa ei aiheutunut henkilövahinkoja.  Pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Jari Nieminen kertoi Aamulehdelle kahden aikaan yöllä, että kaikki ihmiset laivalta oli saatu evakuoitua. Heidät saatiin pois laivasta kello 01.11.

Heidät kuljetettiin noin kilometrin matka maalle neljällä pelastuslaitoksen veneellä, ja matka Tampereelle jatkui maitse linja-autolla.

Kaikkiaan yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä ja kaksi palomestaria vastasi hälytykseen, joka tuli pelastuslaitokselle suurena vesiliikenneonnettomuutena.

 

Pelastuslaitoksen sukeltajat selvittivät jo yöllä, onko laiva kärsinyt vaurioita.

Laivassa ei ole havaittu vuotoja. Nieminen kertoi Aamulehdelle puoli kolmelta sunnuntain vastaisena yönä, että laivaa ei saada irti karilta esimerkiksi peruuttamalla, vaan paikalle tarvitaan hinaaja.

– Uppoamisen vaaraa ei ollut ainakaan ensitiedon mukaan.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Myös Onnettomuustutkintakeskus aloittaa todennäköisesti tutkimuksen.

M/S Tampere on 30-metrinen alus, jolla tehdään muun muassa tilausristeilyjä. Laivassa on ravintola ja kokoustila. Vuonna 1957 rakennettua risteilijää on M/S Tampereen mukaan entisöity vuosina 2001, 2014 ja 2017. HäSa, Aamulehti, STT

Juttua päivitetty 30.8.2018 kello 15.40: Korjattu kohta, jossa sisävesilaivan kerrottiin ajaneen karille. M/S Tampere juuttui matalikon pohjasaveen. Lisätty tieto sisävesilaivan onnistuneesta irrotuksesta.

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic