Kanta-Häme

Laurin Viidan runoja Kaj Chydeniuksen ja Vesa Tuomen musiikilla höystettynä

Pienoisnäytelmä kertoo naisen elämästä 1930-luvulta tähän päivään.
Vox Cor on kaksitoistahenkinen naisten lauluyhtye. Kuvaaja: .
Vox Cor on kaksitoistahenkinen naisten lauluyhtye. Kuvaaja: .

Lauluyhtye Vox Cor esittää Hattulassa näyttelijä Anu Niemen kanssa pienoisnäytelmän Tähtiä alla ja yllä kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta.

Esitys kertoo Harjun naisten elämästä vuosikymmenten saatossa. Tamperelaisen Elisa af Hällströmin käsikirjoitus on fiktio naisen arjesta ja pyhästä, unelmista, rakkaudesta ja selviytymisestä 1930-luvulta tähän päivään.

Tähtiä alla ja yllä -produktio on tehty juhlistamaan Harjun seurakunnan 80-vuotistaivalta.

 

Esitys sisältää musiikkia, jolla on yhteys Harjun seurakuntaan.

Ytimessä ovat Kaj Chydeniuksen sekä Vesa Tuomen säveltämät laulusarjat Lauri Viidan runoihin. Tamperelainen säveltäjä Vesa Tuomi on myös sovittanut naiskuorolle esityksen uudempaa musiikkia, kuten Eeva Konnun sävellyksen Alfhild.

Hämeenlinnalaisen diakoni Kauko Niinimaan laulutekstit kertovat yleisesti kohtaloista, joita hän työssään on kohdannut. Sävellykset näihin ovat tamperelaiselta luokanopettajalta Terhi Niinimaalta.

Lisäksi kuullaan musiikkia Anssi Tikanmäeltä sekä vanhempia säveliä Oskar Merikannolta ja Ilmari Hannikaiselta.

Tähtiä alla ja yllä on sitaatti Lauri Viidan runosta, josta kuullaan esityksessä tamperelaisen Vesa Tuomen säveltämä versio.

 

Pääosassa olevan Anu Niemen pitkään uraan teatterin puolella kuuluvat vauhdikas monologiesitys Luolanainen sekä Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla kirkkoja täyttänyt Joulu 39, joka kertoo talvisodasta.

TV2:n Uusi päivä -sarjasta tuttu Anu Niemi työskentelee myös teatteri- ja joogaopettajana.

 

Musiikista vastaava Vox Cor on kaksitoistahenkinen naisten lauluyhtye, jonka edellinen näyttämöllinen työ Galilealainen kertoi pääsiäisen ajan tapahtumista.

Yhtyeessä laulavat sopraanoa Kirsi-Marja Hög, Eeva-Maija Setälä ja Marja-Leena Vatula-Pimiä, mezzosopraanoa Elisa af Hällström, Anne-Maarit Mörö ja Terhi Niinimaa sekä alttoa Marjo Kuortti, Marja Laakso, Heli Lehtelä, Sirpa Suonpää, Katariina Hännikäinen ja Saila Mäkinen. Kaikilla on esiintymiskokemusta niin soololaulajina kuin kuoroistakin.

Ryhmää luotsaa Harjun seurakunnan johtava kanttori Tarja Laitinen, joka on valinnut musiikin ja johtaa esityksen.

 

Näytelmä Tähtiä alla ja yllä perjantaina 8.3. klo 18.30 Hattulan kirkossa (Kirkkotie 29).