Kanta-Häme

Laurinmäellä jätetään jäähyväiset muoville

Janakkalan kunta ja Janakkalan Luonto- ja Ympäristöyhdistys ry järjestävät

Jo perinteiseksi muodostunut kesänavaustapahtuma järjestetään Laurinmäen torpparimuseolla Janakkalassa lauantaina 9.6. kello 10–15.

Kesänavaus on koko perheen luontoaiheinen tapahtuma. Teemana on maailman ympäristöpäivän mukaisesti Jäähyväiset muoville.

Janakkalan luonto- ja ympäristöyhdistyksen monipuolisilla toimintarasteilla kokeillaan kuinka järjestää muovittomat lastenjuhlat. Kakka-emoji-villityksen mukaisesti löytyy rasti, jossa tunnistetaan eri eläinten jätöksiä. Muita pajoja on tarjolla aina linnunpöntön nikkaroinnista perheen pienimpien runopolkuun.

Ohjattujen ja omatoimirastien lisäksi tapahtumassa nähdään kello 11 ja 13.30 lastenteatteriesitys Unelmia ja totta, jonka esittää käsikirjoittaja ja tapahtuman puuhanainen Johanna Sahila yhdessä miehensä Mikko Sahilan kanssa.

Esityksessä ihmetellään liito-oravan tarinaa seuraten miltä näyttää maailma vuonna 2030 ja mitä silloin kuuluu meressä asuville eläimille. Näytelmän kautta opitaan, kuinka jokainen voi suojella maailman meriä.

Torpparimuseosta kiinnostuneille on Renki-Antin vetämä museokierros kello 12.

Tavaranvaihtotorille taas jokainen voi tuoda omia vanhoja, mutta hyväkuntoisia tavaroita tai leluja ja napata jonkun toisen tuoman vaihdossa mukaansa.

Yrittäjien innovaatiotorilla pääsee tutustumaan ja hankkimaan muovittomuutta ja kertakäyttöisyyttä vähentäviä keksintöjä.

Uutuutena on ensi kertaa järjestettävä Kysy luonnosta -paja Keltaisella talolla kello 14.15–15.

Pajassa asiantuntijat vastaavat luontoaiheisiin kysymyksiin, ja tapahtuma on nähtävillä livelähetyksenä Janakkalan kunnan Facebook-sivuilla. Kysymyksiä kerätään tapahtuma-aikana kello 10–13.30 infopisteessä.

Tapahtuman pysäköintialueena toimivat pääsääntöisesti Pyhän Laurin kirkon hautausmaan parkkipaikat, jonne on opasteet Hakoistentieltä.

Seurakuntatalon parkkipaikka on myös osittain käytössä. Laurinmäen museoalueelle nousevan tien varteen on jätetty viisi autopaikkaa vain liikuntaesteisiä varten.

Kesänavaustapahtuman järjestävät Janakkalan kunta ja Janakkalan luonto- ja ympäristöyhdistys ry.

Laurinmäen kesänavaus lauantaina 9.6. klo 10–15 Laurinmäen luonto- ja kulttuurialueella, Hakoistentie 371, Janakkala. Vapaa pääsy.

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic