Kanta-Häme

Laurinmäen paikoitusalueen rakentaminen alkaa loppukesästä - Hiekkapintaiselle alueelle mahtuu 40 autoa

Kävelijöille tehdään hiekkatie Janakkalan kirkon läheltä Laurinmäen liittymään.
Syksyllä rakennettavalle paikoitusalueelle ajetaan Laurinmäen liittymästä.

Laurinmäen museoalueen tuntumaan suunnitellun paikoitusalueen rakentaminen aloitetaan elokuun puolenvälin jälkeen.

– Odotellaan ensin valitusaika ja kesän yleisöruuhkat ohi, sanoo kunnan kiinteistöpäällikkö Juha Härkönen.

Neljällekymmenelle ajoneuvolle mitoitetusta paikoitusalueesta tulee salaojitettu ja hiekkapintainen. Se rakennetaan kirkon ja Laurinmäen väliselle pellolle.

Samalla tehdään kolme metriä leveä sorapintainen kävelytie Kernaalantien ja Laurinmäen vällle. Sitä pitkin pääsee kävelemään kirkolta museoalueelle ja Keltaiselle talolle.

Kävelytie lisää turvallisuutta, sillä tähän asti esimerkiksi luokkaretkeläiset ovat joutuneet kulkemaan mutkaisen maantien laitaa.

Tulevan paikoitusalueen kohdalla tehtiin keväällä koekaivauksia Museoviraston vaatimuksesta, sillä kirkon läheinen alue on arkeologisesti merkittävä. Museovirasto antoi sen jälkeen lausunnon, jonka mukaan parkkialueen toteuttamiselle ei ole estettä.

Pysäköintialue sijoitetaan maastossa olevaan painanteeseen, jotta siitä ei tule maisemallisesti liian hallitseva. Sisäänajo parkkialueelle ohjataan Laurinmäen liittymästä ja ulosajo Kernaalantien liittymästä.

Paikoitusalueen ja kävelytien toteuttamiseen on varattu kunnan budjetissa 60 000 euroa. Kunnan tekninen lautakunta on hyväksynyt rakentamissuunnitelmat. HÄSA

 

 

Päivän lehti

23.1.2020