fbpx
Kanta-Häme

Led-näyttötauluille on nyt kysyntää

Led-näyttötaulut ovat alkaneet yleistyä Hämeenlinnan keskustan katukuvassa.

Ensimmäisen Jumboscreen led -taulun otti käyttöön Hallituskadulla sijaitseva Autokoulu Lehtelä. Nyt lyhyen ajan kuluessa on tullut kolme muuta led-taulua lisää, kaksi kauppakeskus Tavastilaan ja yksi Mainoskukko oy:lle Filmtown-liikkeen yläpuolelle Sibeliuksenkadulla.

Tavastilan led-taulut sijaitsevat kauppakeskuksen julkisivuilla Palokunnankadun ja Saaristenkadun kulmassa sekä Eteläkadulla.

Tavastilan tiedottaja Miikka Anttila sanoo led-taulujen olevan ensimmäinen iso uudistus valmistauduttaessa kiristyvään kilpailuun.

– Tavastila on pitkään ollut moottoritien katteen työmaan vuoksi mullistuksessa, suorastaan motissa. Moottoritien katteelle rakentuva uusi kauppakeskus on laittanut uudistuksien tuulet puhaltamaan Tavastilassa ja koko Hämeenlinnan kaupunkikeskustassa.

– Taulut mahdollistavat lähes reaaliaikaista mainontaa, elävää kerrontaa, joka samalla toimii uutena täydentävänä tekijänä perinteisten markkinointikanavien rinnalla.

Mainoskukon led-taulu toimii toimitusjohtaja Teemu Kukon mukaan yleisenä tiedotuskanavana, johon myydään myös mainoksia. Jo nyt taululla on nähtävissä uutisia, säätiedot ja kellonaika.

Kysyntää riittää

Kiinalaiset led-taulut on toimittanut ja asennuttanut Hämeenlinnassa toimiva Jumbo Digital oy.

Näyttötaulut hankki kauppakeskuksen omistava Wihurin rahasto It. Hämeenlinna oy:ltä, joka toimii myös taulujen ylläpitäjänä ja mediakoordinaattorina.

– Digitaaliselle medialle on kysyntää, ja erityisen hienoa on, että tämänkaltainen media lisääntyy Hämeenlinnan katukuvassa. Hämeenlinna on virkeä, uudistuva ja moderni kaupunki, ja tällaiset ratkaisut vahvistavat tätä näkemystä, sanoo It. Hämeenlinnan myyntipäällikkö Karri Mutkala.

– Neuvotteluja käydään parhaillaan uusista tilauksista niin Hämeenlinnaan kuin muuallekin Etelä-Suomen.

Lupa vaaditaan

Led-mainoksia Hämeenlinnassa tuottavat muun muassa Jumbo Digital sekä mainostoimistot, kuten Precis oy ja Dudaic oy.

Jumbo Digitalin ja It. Hämeenlinnan yhteistuotantoa ovat lisäksi led-taulut Hämeenlinnan Ritari-areenalla sekä Kantolan Luukkaankadulla.

Teollisuustarvikkeita myyvä Hydrauliikka oy ja konealan yritys Valmeka oy yhdistävät tilansa uuteen kiinteistöön Luukkaankatu 5:ssä. Kaksipuolisen LED-taulun tarkoituksena on ohjata alueen asiakasvirtoja uusiin liiketiloihin sekä toimia mainosmediana alueen yrityksille.

Led-näyttötaulujen asentaminen vaatii toimenpideluvan Hämeenlinnan rakennusvalvonnalta.

– Led-näyttötaulut ovat kirkkaita. Jumboscreenissä on automaattinen valaistuksen säätö. Yön ajaksi ne sammuvat.

– Lupakäytännöt vaihtelevat. Joillakin paikkakunnilla ollaan hyvin myötämielisiä, toisaalta taas vieroksutaan kaikkea uutta. Hämeenlinnassa uuteen näyttötekniikkaan on suhtauduttu erittäin hyvin, Mutkala sanoo. (HäSa)

Menot