Kanta-Häme

Leena Sivén vetää nyt Tunnelmakartanoita

Tasolounasta 27 vuotta pyörittäneen yrittäjä Leena Sivénin eläkepäivät ottivat askeleen lähemmäs toteumistaan vuoden vaihteessa, kun osa toiminnasta eli Hämeen Sanomien toimitalossa sijaitseva henkilöstöravintola sekä sieltä käsin toiminut Tasolounaan pitopalvelu löysivät ostajansa.

Tasolounaan keittiötoimen johtaja Jani Blad ja yrittäjä Pertti Onnela ryhtyivät vuoden alusta alkaen pyörittämään henkilöstöravintolaa ja pitopalvelua omana yritystoimintanaan. Yrityskaupassa siirtyi myös Tasolounaan nimi uusille yrittäjille aputoiminimeksi.

Leena Sivén jatkaa Hämeenlinnassa sijaitsevan Wisahovin sekä Hauholla olevien Wuolteen kartanon ja Witsiälä-salin ja lavan toiminnan pyörittämistä Tunnelmakartanoiden nimellä. Jo yli kymmenen vuotta näiden kokous- ja juhlapaikkojen markkinoinnissa käytetty Tunnelmakartanot-nimi tulee nyt myös Sivénin yrityksen viralliseksi nimeksi.

Sivénin elämäntyölle etsitään jatkajaa perhepiiristä, mutta muutama vuosi saattaa mennä vielä entiseen malliin.

Raketista vauhtia

Tasolounaan tarina alkoi vuonna 1985.

– Halusin palvella mieluummin omaa yritystä, kuin kerätä tuloja hukkumassa olevan Talous-Osakekaupan pohjattomaan kitaan. Päätös osoittautui oikeaksi, sillä kaksi vuotta myöhemmin koko iso pörssiyhtiö oli vain kasa papereita erään helsinkiläiskellarin nurkassa, Leena Sivén muistelee.

Viidentoista vuoden aikana hankitut taidot, ensin hämeenlinnalaisen Raketti-tavaratalon kahvilaosaston vetäjänä ja sitten Talous-Osakekaupan ravintolaosaston aluepäällikkönä, olivat tarpeen uudelle yrittäjälle.

Sivén osti Wuolteen kartano Hauholta vuonna 2000 ja Wisahovin Hämeenlinnasta kolmea vuotta myöhemmin. Entisistä vuokratiloista Harvialan kartanossa ja Upseerikerholla jouduttiin luopumaan omistajien tarvittua tiloja muuhun käyttöön.

Yrityskaupan yhteydessä Tasolounaan verkko-osoite siirtyi uusille yrittäjille. Niin Wisahovin, Wuolteenkartanon kuin Witsiälä-salin ja lavan palvelut löytyvät osoitteesta www.tunnelmakartanot.fi ja samoin sähköpostiosoitteet ovat muotoa @tunnelmakartanot.fi.

 

 

Mainos