Kanta-Häme Kulttuuri Hämeenlinna

Legendaarinen Onyx Linnanpuistoon Mellakka-festareille heinäkuussa

Yhtyeen tarinasta on tekeillä elokuva.
Mellassa oli viime vuonna 8000 kävijää. Kuva: Tomi Vesaharju
Mellassa oli viime vuonna 8 000 kävijää. Kuva: Tomi Vesaharju

Fredro Starrin ja Sticky Fingazin luotsaama legendaarinen Onyx esiintyy ensi kesänä Mellakka-festareilla Linnanpuistossa.

New Yorkin Queensissa 1988 perustettu hc- ja ganstarap-ryhmä vetää Suomessa ensimmäisen festivaalikeikkansa.

– Onyx on bändi, joka teki boom babista gangstaa, ja oli raivaamassa tietä hiphop- ja punkmusiikin sukulaisuudelle maailmanlaajuisesti. Livemeininki on kuulemma yhtä raakaa kuin musiikkikin, joten todennäköisesti Linnanpuistossa tulee pitti pyörimään, kertoo promoottori Tom Kangas.

Onyx teki vuonna 1993 läpimurtolevynsä Bacdafucup, josta lohkaistiin bändin tunnetuin hittisingle Slam.

Onyxin tarinasta on suunnitteilla leffa Slam: Let the Boyz B Boyz, jonka on määrä keskittyä yhtyeen alkuvuosiin.

Lue myös: Miten on: Muuttaako Mellakka Festival Hämeenlinnasta Lahteen?

 

Mellakka pidetään Hämeenlinnassa 26.–27. heinäkuuta.

Onyx esiintyy samana päivänä hollantilaisen Dope D.O.D:n kanssa. Artistit esiintyvät omissa sloteissaan, mutta myös yhteistuotantoa tullaan kuulemaan illan aikana.

Suomalaisiin ohjelmanumeroihin Linnanpuistossa lukeutuvat Julma Henri & SRJTNT, Kube, Altis, Eevil-Stöö, Etta, Freerap (Solonen, Kosola, Särre, Jodarok, X-Mies).

Kotimaisista pumpuista mukana ovat myös Laineen Kasperi, Laiska Leppone & Timo Kotipoltto, Mäkki, Mouhous, Raappana, Stepa, Juju x Trilluminati, sekä yleisölle avoin Open Mic.

Tapahtuman jatkoilla Ravintola Skogsterissa esiintyy Käärijä ja Rankkalinna.

– Henkensä mukaisesti Mellakka Festival kumartaa klassikoille, ja tämän vuoden erikoiskeikkana toimiikin todella harvinaislaatuinen Julma Henri & SRJTNT, jossa esitetään vierailijoiden säestyksellä artistin vanhoja kappaleita, mitä ei ole todennäköisesti esitetty livenä vielä koskaan.

Tapahtuman aiemmin julkistetut esiintyjät ovat Terror Reid (USA), Dope D.O.D (NL), Paperi T, Gasellit, Teflon Brothers, Nikke Ankara, Adi L Hasla, Sairas T, OG Ulla-maija, Likanen Etelä, Adikia, Cledos, Gettomasa, TIPPA, IBE, Lukas Leon, sekä Pyhimys.

– Ohjelmalisäyksiä on kuitenkin tulossa vielä muun muassa alueohjelman ja leirinnän osalta, Kangas kertoo.