Kanta-Häme

Legoparatiisi aukeni lapsille

Mikäs lapsille on sen mieluisampaa kuin tuhannet ja taas tuhannet Legot odottamassa pikku rakentelijoitaan.

Lego-taivas levittäytyi lauantaina reilulle 1 500 kävijälle Hattulassa Juteinikeskuksessa. Lapsiperheet joutuivat aluksi tarpomaan melkoisessa tungoksessa, mutta väljyyttä tuli päivän edetessä.

Kyseessä oli Lego-palikoiden erikoisliikkeen Pii Poo oy:n ja Hattulan kunnan järjestämä Lego-näyttely, joka käynnisti samalla kunnan Suomi 100 -juhlavuoden juhlinnan.

– Erittäin hieno menestys. Ihmisillä oli hauskaa, eikä soraääniä kuulunut. Ei tiedä, vaikka tällainen järjestettäisiin toistekin, mutta vakituista tapahtumaa tästä ei tule, kertoi Hattulan kunnan kehittämiskoordinaattori Launo Haapamäki, joka oli saanut tapahtuman Hattulaan henkilökohtaisilla suhteillaan.

Erkki Wrangén oli saapunut tilaisuuteen Facebook-ilmoituksen houkuttelemana Valkeakoskelta lapsiensa Welmerin, 6, ja Elwiiran, 4, kanssa.

– Tarkoitus oli tehdä puuhommia, mutta suunnitelmat muuttuivat lennossa. Tämä oli positiivinen yllätys lapsille, isä-Wrangén totesi lasten rakennellessa tyytyväisinä Lego-palikoita.

– Mä oon rakentanut tykin. Kotona oon aika usein rakentanut autoja, helikoptereita ja taloja iskän ja siskon kanssa, Welmeri Wrangén kertoi.

Wrangénien perheessä sekä äiti että isä ovat lapsena leikkineet Legoilla, ja äidin Legot ovat vielä tallella, nyt omien lasten leikeissä.

– Nyt tiedän, miltä se tuntuu, kun pikku-Legoja jää lattialle ja niiden päälle astuu. Ymmärrän, miksi ne käskettiin aina lapsena siivota, Erkki Wrangén totesi.

Hän pitää Legoja erittäin hyödyllisinä lapsen kehityksen kannalta.

– Ehdottomasti ne kehittävät hienomotorisia toimintoja, koordinaatiokykyä ja keskittymistä ja tuovat esiin mielikuvituksen kekseliäisyyden.

– Palkintona on jatkuva tekemisen ja onnistumisen ilo.

Myös hämeenlinnalainen Kataviston perhe osallistui Lego-näyttelyyn.

Vanhempien Anniina ja Mikko Kataviston mukana olivat heidän poikansa, 3-vuotias Noel ja 6-vuotias Leo sekä lasten serkkutyttö Misla Merivalo.

– Kävimme vastaavassa tapahtumassa viime vuonna Espoossa, ja koimme sen kivaksi jutuksi. Kohokohta oli, kun kävimme Legolandissa. Se oli aikuisillekin tosi mahtava kokemus! Anniina Katavisto kertoi.

Vanhempien mukaan Legojen rakentelu yhdistää koko perheen. Erityisesti Leo nauttii jopa ikäistään vanhemmille suunnattujen Legojen kokoamisesta.

– Mulla on kotona Legoja ihan sikana! Myös Star Wars -juttuja. Ne on vähän vaikeita.

Äiti ja isä ovat ylpeitä pojan taidoista.

– Onhan se vähän sellaista nippelimeininkiä, mutta samalla myös mageeta, kun tuollainen pikkusälli malttaa keskittyä ja rakentaa sellaisia rakennelmia, jotka ovat aikuisellekin hankalia, Anniina Katavisto kehaisi.

Pii Poon toimitusjohtaja Tuomo Ranto kertoi, että heidän päätapahtumansa järjestetään kerran vuodessa pääkaupunkiseudulla.

Viime vuonna Espoon Lego-tapahtumaan osallistui noin 8 500 ihmistä. Lisäksi yritys järjestää pari, kolme pienempää tapahtumaa vuodessa.

– Legot eivät menetä arvoaan, vaan niiden arvo saattaa jopa kasvaa. Vanhimmat Legot alkavat olla keräilykohteita. HÄSA

 

 

Päivän lehti

25.5.2020