Kanta-Häme

Leijona-kiekkokoulutoiminta innostaa lapsia liikkumaan

Sisu Hockeyn Leijona-kiekkokoulu toimii viime kauden tapaan Hämeenlinnassa.

Sisun historian toinen Leijona-kiekkokoulu on pääasiassa 5–8-vuotiaille tytöille ja pojille tarkoitettu jääkiekon harrasteryhmä, joka harjoittele kaksi kertaa viikossa luistelua ja jääkiekon lajitaitoja sekä pelaamista kokeneiden ohjaajien opastamana. Sisun kiekkokouluryhmässä on mukana 3–8-vuotiaita pelaajia.

Leijona-kiekkokoulusta muodostuu Suomen suurin lasten jääkiekkojoukkue. Mukana on lähes 200 seuraa ja jopa 12 000 lasta ympäri maan.

Leijona-kiekkokoulun tapahtumat sisältävät lajiteknisiä harjoituksia, kuten luistelua, kiekon- ja mailankäsittelyä sekä pelejä ja leikkejä.

Harjoitteet mukautetaan lapsen ikä- ja taitotasoa vastaaviksi, minkä ansiosta lapsi voi olla mukana Leijona-kiekkokoulussa useamman vuoden tai siirtyä taitojen karttuessa oman ikätasonsa joukkueeseen.

Tänä syksynä lapsia tuli mukaan myös Hämeen Liikunta ja Urheilun Sporttikortin kautta. Sporttikortti jaettiin kaikille Hämeenlinnan eka- ja tokaluokkalaisille koululaisille.

Sporttikorttiin mukaan ilmoittautuneet urheiluseurat tarjosivat ilmaisen kokeilumahdollisuuden eri urheilulajeihin.

Leijona-kiekkokoulut ovat Suomen Jääkiekkoliiton lanseeraama ja valvoma tuote.

Jääkiekkoliitto antaa selkeät ohjeet ja toimintatavat seuroille kiekkokoulujen järjestämiseen. Pelaajilla on yhtenäiset pelipaidat, ohjaajat saavat koulutuksen ja kiekkokouluja varten kehitetyt valmiit harjoitusohjelmat taidoiltaan eri  tasoisille lapsille.

Sisu Hockeyn kiekkokoulun vastuuvalmentaja Oula Hänninen ohjaa apureineen kiekkokoulun noin 30 innokkaan lapsen ryhmää.

Kiekkokoulun kautta siirrytään joustavasti Sisun joukkuetoimintaan. Suurin osa Sisu 08/09-joukkueen pelaajista aloitti kiekkoilu-uransa viime kaudella Sisun kiekkokoulussa.

Sisun Leijona-kiekkokoulu harjoittelee Hämeenlinnan harjoitusjäähallissa maanantaisin kello 18.15 ja lauantaisin kello 10. Mukaan mahtuu vielä lisää pelaajia.

Lisätietojawww.sisuhockey.fi

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic