Kanta-Häme

Leikillä ja tempuilla uutta näkökulmaa hiihtämiseen

Suomen Hiihtoliiton ja Suomen Ampumahiihtoliiton Lasten lumipäivät -kiertue saapuu Hämeenlinnaan Ahveniston moottoriradalle tämän viikon torstaina ja perjantaina.

Päivällä tapahtuma-alueella vierailevat paikallisten alakoulujen oppilaat, ja torstai-iltana alueella on kello 18–20 kaikille avoin koko perheen tutustumistapahtuma, johon voi ottaa omat sukset mukaan.

Lasten lumipäivillä liikutaan lumella erilaisten innostavien rastien kautta.

Rasteina Hämeenlinnassa ovat suksicrossi, erilaiset lumipelit, mäkihyppy sekä ampumahiihdon tarkkuuspisteet. Iltatapahtumassa on myös mahdollisuus testata ampumahiihdon ekoaseita.

– Paikkakuntamme slogan on ”leiki lumella”, ja se on ajatus, jota haluamme välittää. Lasten lumipäivillä saa hyvän kuvan siitä, että lumella voi tehdä paljon erilaisia asioita, eikä kyse ole vain hikihiihdosta”, kertoo Hämeenlinnan tapahtuman vastuuhenkilö Laura Kaukokari.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Hämeenlinnan Hiihtoseura ja Ahveniston Ampumahiihtäjät. Lisäksi tapahtumassa ovat mukana Ammattiopisto Tavastian lähihoitajaopiskelijat ja Lasten Liikunnan Tuki ry.

– Meillä on iso joukko järjestämässä tapahtumaa, mikä on todella hienoa. Näin saamme samalla myös laajemmin koko paikkakunnan tapahtumaan mukaan, Kaukokari toteaa.

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic