Kanta-Häme

Lennokit liitelivät Vuorentaan koulun yllä

Vuorentaan koulun oppilaat ja Iittalan lennokkikerho saivat ilmoille syksyn yhteisaherruksen tulokset.
Vuorentaan koulun oppilaat pääsivät tiistaina lennättämään itse tekemiään lennokkeja. Apuna on ollut Iittalan lennokkikerhon vetäjiä. Kuvaaja: Esko Tuovinen

Vuorentaan koulun pihamaa täyttyi tiistaina riemunkiljahduksista, kun oppilaat pääsivät lennättämään yhdessä Iittalan lennokkikerhon puuhamiesten kanssa syksyn aikana tekemiään lennokkeja.

Taivaalla liiteli satakunta konetta, eikä lasten kasvoilta voinut olla lukematta onnistumisen iloa.

– Lapset ovat olleet hyvin innostuneita näiden kokoamisesta. Nyt, kun näkee, että oma tuotos lentää, siitähän se riemu syntyy, kertoo Iittalan lennokkikerhon vetäjä Saku Nyman.

Kyseessä on Saku Nymanin ensimmäinen laaja yhteistyö koulun kanssa.

Syksyllä hän kävi yhdessä Mikko Ovaskaisen kanssa vetämässä Vuorentaan koulun oppilaille lennokkien valinnaisainekurssia, jonka jälkeen homma laajeni koskemaan koko koulua 1.- ja 2.-luokkalaisia lukuun ottamatta. Heillekin oli tiistaiksi lennokit tehty.

Valinnaisainekurssilaiset toimivat lennokkien kokoamisessa Nymanin ja Ovaskaisen apuohjaajina.

– Kukaan ei ole tainnut lennokkia ennen tätä tehdä – ehkä vain paperilennokkeja. Lasten vastaanotto on ollut innostunut, ja kaikki ovat taitavia käsistään, Nyman kehuu.

– Rakennettu kone on itseni kehittelemä. Se on helppo askarrella lopulliseen kuntoon, hän lisää.

Saku Nyman kertoo, että yhteistyö mahdollistui, kun lennokkeihin saatiin rahoitus Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistyksen kautta.

Hän olisi valmis tekemään vastaavaa yhteistyötä muidenkin koulujen kanssa, mikäli aikataulu antaa myöten.

– Tällaisia voitaisiin viritellä. Viime keväänä olimme yhtenä päivänä Ortelan koulussa tekemässä paperilennokkeja, joita heittelimme yhteistuumin koulun pihamaalla. Meillä oli oikein hauskaa. HÄSA