Kanta-Häme

Leo Lepponen nuuski mestariksi

Hattulassa on jälleen yksi uusi Suomen mestari. Belgianpaimenkoira malinois Dubion Legolas alias Leo Lepponen voitti viikonloppuna palveluskoiralajien SM-kisoissa Tampereella hakukokeen.

Leo Lepposta ohjasi koiran omistaja, toimitusjohtaja Ville Kalliomäki, joka kertoo, että mitalisija on koiralle jo toinen tänä kesänä. Aiemmin se saavutti myös pelastuskoirien SM-pronssia.

Leo Lepponen osallistui nyt ensimmäisen kerran palveluskoirien Suomen mestaruuskisaan. SM-kilpailuun pääsy edellyttää kuitenkin vankkaa menestystä alemmissa luokissa, sillä osallistujat karsitaan tulosten perusteella, ja vain voittajaluokan koirat kelpuutetaan mukaan.

– Tähän asti kilpaileminen on ollut samalla koulutusta. Leo Lepponen on nyt viisivuotias, ja kouluttaminen on 3–4 vuoden projekti.

Ville Kalliomäki kertoo, että hakukoe koostuu kolmesta osa-alueesta eli tottelevaisuuskokeesta, esineen etsinnästä ja henkilön etsinnästä.

Hän arvelee keskittyvänsä jatkossa Leo Lepposen kanssa pelastuskoirapuolelle ja kilpailevansa jatkossa vain siellä. Tänä kesänä Leo Lepponen kilpailee enää korkeintaan rotumestaruudesta.

– Etsin koko ajan myös Leolle seuraajaa, sillä aion olla mukana toiminnassa vielä jonkin aikaa, Ville Kalliomäki kertoo. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020