Kanta-Häme

Lepaalla alkaa puutarhurien aikuiskoulutus

Hämeen ammatti-instituutissa Lepaalla alkaa tammikuussa 2013 puutarhurien aikuiskoulutus. Hakuaika koulutukseen on 15. lokakuuta.– 16. marraskuuta.

Puutarhatalouden perustutkintoon johtava koulutus kestää 2–3 vuotta ja sen laajuus on 120 opintoviikkoa, josta osa voidaan hyväksilukea aiemmista opinnoista.

Monimuotokoulutus koostuu lähi- ja etäjaksoista, työssäoppimisesta ja ammattiosaamisen näytöistä sekä itsenäisestä opiskelusta. Opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa osa-aikaisena opiskeluna. Viikon mittaisia lähiopetusjaksoja on noin kerran kuukaudessa.

Viheralan koulutusohjelmasta valmistuneet puutarhurit työllistyvät esimerkiksi viheralan rakennus- ja ylläpitotöihin julkiselle sektorille tai yksityisiin viheralan yrityksiin, puutarhamyymälöihin, urheilualueille tai seurakuntien puistotoimeen sekä itsenäisiksi yrittäjiksi.

Tutkinnon suorittaminen antaa yleisen hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon. Lepaalla on mahdollista jatkaa opintoja Hämeen ammattikorkeakoulussa ja valmistua hortonomiksi (AMK).

Hakuohjeet ja lomakkeet löytyvät verkosta osoitteesta www.hami.fi. (HäSa)

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic