Kanta-Häme Hattula

Lepaan katutöille ei herunut rahaa valtuustoltakaan, asiaan palataan ensi vuonna

Hattulan valtuustossa keskusteltiin keskiviikkona Lepaalle suunnitellun katujen päällystystyön peruuntumisesta.

Työt olivat jo alkamassa elokuun lopulla, mutta ne peruttiin, kun kunnanhallitus ei suostunut tarvittavaan määrärahasiirtoon. Sen sijaan kunnanhallituksen päätöksen mukaan hanke huomioidaan ensi vuoden talousarviossa.

Tekninen lautakunta olisi siirtänyt 80 000 euroa tämän vuoden uudisrakentamiseen tarkoitetusta määrärahasta Lepaan urakkaan, mutta kunnanhallitus ei hyväksynyt siirtoa.

Päätöstä on perusteltu kunnan säästötarpeella ja sillä, että lisämääräraha olisi joka tapauksessa vaatinut valtuuston hyväksynnän.

Toteutuuko ollenkaan?

Valtuutettu Mikko Sabel (vihr.) esitti valtuustossa määrärahan palauttamista tämän vuoden budjettiin. Hän epäili puheenvuorossaan, ettei Lepaan päällystystyötä aiota toteuttaa, vaan ensi vuonna todetaan taas, etteivät rahat riitä.

Timo Koskinen (vas.) kannatti Sabelin esitystä, joten asiasta äänestettiin. Sabelin esitys hävisi äänin 10-24, eli päällystysrahaa ei palautettu tämän vuoden lisätalousarvioon.

Valtuusto hyväksyi muut määrärahamuutokset teknisen lautakunnan ja kunnanhallituksen esittämässä muodossa.

Koulurahoja muihin kohteisiin

Tämän vuoden budjettiin oli alunperin varattu 700 000 euroa uudisrakentamiseen eli Parolan koulukampuksen rakentamiseen.

Se ei kuitenkaan ala vielä tänä vuonna, joten summasta oli jo aiemmin siirretty 120 000 euroa sivistystoimen irtaimistohankintoihin.

Nyt uudisrakentamisesta siirrettiin 220 000 euroa saneerausrakentamiseen. Kohteita ovat esimerkiksi Juteinitalon, Parolan koulun ja Katariinankulman eli entisen taksikeskuksen vaatimat muutostyöt. HÄSA

Lue myös: Hattula ryhtyy taas miettimään säästökeinoja – Toimikunnan perustaminen siirrettiin kesäkuulle (11.5.2020)

Uudesta Parolan yhteiskoulusta tulee melko pieni – Lukio siirtyy väistötiloihin pysyvästi (9.6.2020)

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic