Kanta-Häme

Lepaan koulu jatkaa paikallaan

Lepaan koulu jatkaa nykyisissä tiloissaan eli omassa koulurakennuksessa ainakin vuoden. Hattulan kunnanhallitus päätti asiasta maanantaina.

Kunnanjohtaja Lauri Inna esitti alun perin koulun siirtoa vuokratiloihin Hämeen ammattikorkeakoulun (Hamk) alueelle. Siirto piti toteuttaa jo tulevana syksynä.

Kunnanhallituksessa käydyn keskustelun jälkeen Inna kuitenkin muutti päätösesitystään niin, että koululle annetaan jatkoaikaa. Tämän esityksen kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti.

Kunnanjohtaja Inna kertoi kokouksen jälkeen, että asiassa haluttiin kuulla lepaalaisia. Lepaan koululla järjestettiin viikko sitten koulun vanhempainyhdistyksen tilaisuus, jossa oli paikalla kunnan virkamies- ja luottamusmiesjohtoa.

Tilaisuuteen osallistuneet lasten vanhemmat ja kyläläiset korostivat oman koulurakennuksen tärkeyttä kylälle.

Sivistyslautakunta antoi viime syksynä teknisen toimen selvitettäväksi, voisiko Lepaan koulu siirtyä vuokratiloihin. Taustalla oli se, että nykyinen koulurakennus olisi perusteellisen remontin tarpeessa, eikä koululla ole esimerkiksi kunnollisia kaapeliyhteyksiä.

Laskelmien perusteella koulun siirto vuokratiloihin tulisi jonkin verran halvemmaksi kuin nykyisen rakennuksen perusteellinen remontti ja uuden päiväkodin rakentaminen. Lepaan päiväkoti Tuulimylly toimii Hamkilta vuokratuissa tiloissa, ja koululle olisi voitu vuokrata tilat samasta rakennuksesta.

Hattulassa laaditaan parhaillaan uutta kuntastrategiaa ohjaamaan kunnan kehittämistä ja talousarviotyötä. Kunnanhallitus päätti, että Lepaan alueen kehittämiseen ja samalla koulun tilanteeseen otetaan kantaa kuntastrategiatyön yhteydessä.

– Nyt tehdyllä päätöksellä saadaan aikaa tähän työhön. Tosin strategiset linjaukset olisi tehty siinäkin tapauksessa, että nyt olisi päätetty koulun siirrosta, Inna sanoo.

Hattulan sivistyslautakunta käsitteli Lepaan koulun mahdollista siirtoa kokouksessaan maaliskuun lopulla. Lautakunta ei kuitenkaan ottanut asiaan tuolloin mitään kantaa, vaan päätti siirtää ratkaisun kunnanhallitukselle. HÄSA

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic