Kanta-Häme

Lepaan koulu siirtynee sittenkin

Hämeenlinnan tavoin Hattulakin on pyörtämässä yhden koulupäätöksensä pikaisesti.

Maanantaina kokoontuva kunnanhallitus saa eteensä kunnanjohtaja Lauri Innan esityksen, jonka mukaan Lepaan koulu siirretään sittenkin Hämeen ammattikorkeakoulun yhteyteen vuokratiloihin jo tulevana syksynä.

Kunnanhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan huhtikuun lopulla. Tuolloinkin esitys oli samansuuntainen, mutta hallitus päätti kunnanjohtajan muutetun päätösehdotuksen mukaisesti, että Lepaan koulun toiminta jatkuu toistaiseksi nykyisissä tiloissa.

Asian tuomista uudelleen käsittelyyn perustellaan suunnitelmalla, jonka mukaan Lepaan esiopetus ja koulun alaluokat yhdistettäisiin ns. 0–2-ryhmäksi. Ryhmässä olisi kaikkiaan 35 lasta ja kolme aikuista eli opettaja, lastentarhanopettaja ja kouluavustaja. Yhdistäminen onnistuu helpoiten, jos Lepaan koulu ja päiväkoti toimivat samassa kiinteistössä.

Tarkoitus on neuvotella Hamkin kanssa kaksivuotinen vuokrasopimus, joka sisältää yhden vuoden option. Lepaan koulun nykyistä kiinteistöä koskeva ratkaisu sisällytetään viimeistään vuosien 2018-2019 taloussuunnitelman investointiosaan.

 

Päivän lehti

3.7.2020