Kanta-Häme

Lepaan koulu siirtyy ehkä sittenkin

Hämeenlinnan tavoin Hattulakin on pyörtämässä yhden koulupäätöksensä pikaisesti.

Maanantaina kokoontuva kunnanhallitus saa eteensä kunnanjohtaja Lauri Innan esityksen, jonka mukaan Lepaan koulu siirretään sittenkin Hämeen ammattikorkeakoulun yhteyteen vuokratiloihin jo tulevana syksynä.

Kunnanhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan huhtikuun lopulla. Tuolloinkin esitys oli aluksi samansuuntainen, mutta hallitus päätti kunnanjohtajan muutetun päätösehdotuksen mukaisesti, että Lepaan koulun toiminta jatkuu toistaiseksi nykyisissä tiloissa.

Samalla päätettiin, että koulun tulevaisuuteen otetaan kantaa parhaillaan laadittavan kuntastrategian linjauksia noudattaen.

Asian tuomista uudelleen käsittelyyn perustellaan suunnitelmalla, jonka mukaan Lepaan esiopetus ja koulun alaluokat yhdistettäisiin ns. 0–2-ryhmäksi.

Ryhmässä olisi kaikkiaan 35 lasta ja kolme aikuista eli opettaja, lastentarhanopettaja ja kouluavustaja. Yhdistäminen onnistuu helpoiten, jos Lepaan koulu ja päiväkoti toimivat samassa kiinteistössä.

Tarkoitus on neuvotella Hamkin kanssa kaksivuotinen vuokrasopimus, joka sisältää yhden vuoden option. Lepaan koulun nykyistä kiinteistöä koskeva ratkaisu sisällytetään viimeistään vuosien 2018-2019 taloussuunnitelman investointiosaan.

Pedagogisten seikkojen lisäksi koulun siirtoa on perusteltu sillä, että Lepaan nykyinen koulurakennus olisi lähivuosina perusteellisen remontin tarpeessa.

Lepaan koulun siirtoa pohdittiin Hattulassa jo muutama vuosi sitten, mutta silloin suunnitelmasta luovuttiin.

Lepaalle perustettiin kuitenkin aiempaa suurempi päiväkoti, joka toimii Hamkilta vuokratuissa tiloissa, joissa on alunperin ollut Lepaan emäntäkoulu ja viimeksi Hämeen ammatti-instituutin opetusta.

Viime vuoden lopulla Hattulan sivistyslautakunta antoi teknisen puolen tehtäväksi selvittää, voisiko koulun siirtää myös vuokratiloihin. Sivistyslautakunta käsitteli selvitystä kokouksessaan huhtikuussa, mutta päätti siirtää asian käsittelyn kunnanhallitukselle. HÄSA

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic