Kanta-Häme

Lepaan koulua ei siirretä vuokratiloihin

Lepaan koulu ei sittenkään siirry vuokratiloihin. Hattulan kunnanhallitus käsitteli koulun tilannetta toistamiseen lyhyen ajan sisällä, ja päätyi samaan ratkaisuun kuin viimeksikin: koululle ei vuokrata tiloja Hämeen ammattikorkeakoululta, vaan sen toiminta jatkuu omassa koulurakennuksessa.

Lepaan koulun kohtaloa on pohdittu pitkin kevättä, sillä kolme viikkoa sitten kunnanhallitus päätti, että koulu jatkaa nykyisissä tiloissaan.

Asia otettiin nyt uudelleen käsittelyyn, sillä Lepaan esiopetus ja alaluokat olisi haluttu yhdistää yhteiseksi 0–2-ryhmäksi. Tämä ryhmä taas ei olisi mahtunut nykyisiin koulutiloihin, ja siksi esityksenä oli koulun siirto Hamkin yhteyteen.

– Kunnanhallitus linjasi nyt, että Lepaan esiopetus jatkuu päiväkodissa, eli 0–2-ryhmää ei tässä vaiheessa perusteta, sanoo kunnanjohtaja Lauri Inna.

Samalla kunnanhallitus tarkensi aiempaa päätöstä niin, että vuoden kuluessa ratkaistaan, missä Lepaan koulu jatkossa toimii. Koulurakennus on mittavan remontin tarpeessa, eikä siellä ole esimerkiksi kunnollisia kaapeliyhteyksiä.

– Hattulasta puuttuu selkeä investointiohjelma, ja sellainen on tarkoitus laatia strategiatyön yhteydessä. Sen jälkeen tiedämme, missä järjestyksessä edetään, Inna sanoo.

Koululle oli tarkoitus vuokrata tilat samasta rakennuksesta, missä Lepaan päiväkoti Tuulimylly sijaitsee. Se on toiminut Hamkilta vuokratuissa tiloissa syksystä 2011 lähtien. HÄSA

 

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic