Kanta-Häme

Leppäkoskelaiset eivät hyväksy esiopetuksen lopettamista – Asiasta jätettiin sekä valtuustoaloite että kyläläisten kannanotto

Asiasta jätettiin sekä valtuustoaloite että kyläläisten kannanotto.
Leppäkosken koulu. Kuva Päivi Ojala

Leppäkoskella on kuohunut sen jälkeen, kun tuli ilmi, että kunta ei aio järjestää esiopetusta ensi lukuvuonna Leppäkosken koululla.

Jaana Kivistö (vas.) jätti maanantaina valtuustoaloitteen, jossa hän vaatii, että esiopetusryhmä perustetaan entiseen tapaan Leppäkosken koululle myös ensi syksynä. Aloitteessa on viitisentoista allekirjoitusta.

Kivistö jätti myös yli 180 nimen listan. Allekirjoittaneet leppäkoskelaiset vastustavat esiopetuksen lopettamista kyläkoulullaan.

– Tämä lista kerättiin viikonlopun aikana, Kivistö sanoi.

Esiopetusta on järjestetty Leppäkoskella vuodesta 2001 alkaen. Ryhmän minimikooksi on määritelty kymmenen lasta, mutta perustellusta syystä tästä on voitu poiketakin.

Ensi syksyksi ilmoittautumisia saatiin yhdeksän, ja sen jälkeen päätettiin, ettei esiopetusta siten järjestetä.

Kivistö ihmetteli sitä, miksi leppäkoskelaisia perheitä oli ohjeistettu niin, että jos se tarvitsevat esiopetuksen lisäksi myös päivähoitoa, heidän tuli ilmoittautua päivähoidon järjestämään esiopetukseen, käytännössä siis Turenkiin tai Tervakoskelle.

– Aiempina vuosina Leppäkoskellakin on järjestetty päivähoitoa esikoululaisille.

Kivistö sanoi myös, että ensi lukuvuoden jälkeen olisi jälleen runsaasti lapsia tulossa esiopetukseen Leppäkoskelle.

– Senkin takia toimivan rakenteen alasajo olisi lyhytnäköistä. HÄSA

Päivän lehti

27.1.2020