fbpx
Kanta-Häme

Leppäkosken kevytväylän aloitus voi mennä syksyyn

Leppäkoskelaisten innokkaasti odottamaa kevyen liikenteen väylää ei ehkä saada aloitetuksi vielä tänäkään kesänä. Väylän rakentaminen saadaan alkuun todennäköisesti syksyllä.

– Meidän on tehtävä ensin toteuttamissopimus Uudenmaan ely-keskuksen kanssa, koska kyseessä on valtion tie. Kun se on tehty, voin alkaa valmistella kilpailutusta, kertoo vs. maanrakennuspäällikkö Pirjo Saartenkorpi.

Kilpailutus kesällä

Kunnan tekninen lautakunta valitsee väylän urakoitsijan. Valinta-asia ehtinee vasta elokuun kokoukseen, missä tapauksessa rakentaminen saataisiin alkuun syyskuussa.

Saartenkorven mukaan on pieni mahdollisuus, että urakoitsija-asia saadaan ratkaistuksi kesäkuussa, jolloin rakentaminen voisi alkaa heinäkuussa.

Todennäköisempää on kuitenkin, että rakentaminen toteutetaan syksyllä. Työ valmistunee loka-marraskuussa, ja asvaltointi toteutetaan seuraavana kesänä.

Syksy on hieman hankala ajankohta rakentaa väylää.

– Rakentamisen takia on siirrettävä katuvaloja, joten rakentamispaikka on pimeä, Saartenkorpi sanoo.

Työ edellyttää myös kaapeleiden siirtoa.

Pituus 300 metriä

Rakennettava väylä on 300 metriä pitkä, ja se ulottuu Sentraalitieltä Urheilukentäntielle. Ely hyväksyi rakentamissuunnitelman tammikuussa.

Alun perin kevytväylä oli tarkoitus rakentaa jo viime vuonna, mutta suunnitteluun ja hyväksymispäätöksiin on mennyt oletettua kauemmin aikaa.

Kunta toteuttaa väylän kokonaan omalla rahallaan. Kunnan budjetissa on hanketta varten 230 000 euroa. (HäSa)

Menot