Kanta-Häme

Leppäkosken koululle ei esiopetusryhmää – Ilmoittautuneita oli yksi liian vähän

Leppäkosken koulu. Kuva Päivi Ojala

Leppäkosken koulu Janakkalassa menettää ensi lukuvuonna esiopetusryhmänsä. Ilmoittautuneita ei tullut tarpeeksi ensi syksyn ryhmään.

– Sivistyslautakunta päätti tammikuussa, että Leppäkoskelle perustetaan ryhmä, jos ilmoittautuneita tulee kymmenen. Heitä tuli kuitenkin vain yhdeksän, Janakkalan kunnan sivistystoimenjohtaja Jouni Wilpola kertoo.

Leppäkoskella on järjestetty esiopetusta jo pitkään, mutta päätös ryhmästä on tehty aina vuodeksi kerrallaan. Tähän asti ilmoittautuneita on ollut tarpeeksi.

Leppäkosken koulu on viime ajat ollut ainoa koulu, jonka yhteydessä on järjestetty myös esiopetusta. Viralan koululla esiopetus päättyi syksyllä 2017.

Ensi syksynä esiopetusta saa Janakkalassa vain päiväkotien yhteydessä.

– Lähetämme leppäkoskelaisten hakijoiden koteihin kirjeet, joissa toivomme, että he hakevat varhaiskasvatuksen esiopetusryhmiin Turenkiin tai Tervakoskelle, Wilpola selvittää.

Hän kertoo, että Leppäkosken varhaiskasvatuksen lopettamispäätöksestä on tullut paljon tuohtunutta palautetta. Moni on pitänyt kohtuuttomana sitä, että päätös on tehty vain yhden puuttuvan lapsen takia.

– Toisaalta muissa kylissä on sama tilanne. Ei niissäkään järjestetä esiopetusta, Wilpola huomauttaa.

Kunta on velvollinen maksamaan niiden esikoululaisten kuljetuksen, jotka eivät ole kunnan järjestämässä päivähoidossa. HÄSA

Päivän lehti

23.1.2020