Kanta-Häme

Letkulta kajahtaa

Kaksi päivää ennen h-hetkeä Letkun Pirtin viereisellä pellolla kuuluu armoton nakutus ja ähinä. Raju ukkoskuuro on tullut piristämään Letkurockin lavoja rakentavaa talkooporukkaa. Festarin tuottaja ja promoottori, Letkun Musiikki ry:n puheenjohtaja Jari Rouvali ei silti ole vähääkään huolissaan.

– Harvemmin yhdelläkään festarialueella on näin ajoissa näin paljon kasassa.

Huolesta ei siis ole häivää, mutta jännityksen Rouvali tunnustaa. Pieni, mutta pippurinen Letkurock on miehelle sydämen asia. Järjestelyt on tehtävä omien töiden ohessa ja välillä aika meinaa loppua kesken.

– Järjestelyjä on tehtävä pitkin vuotta. Viime vuoden festareille minulla oli esiintyjät buukattuna jo tammikuussa, mutta tänä vuonna en kyennyt ihan samaan. Nyt on viides vuosi, kun Letkurock järjestetään, mutta vasta toista kertaa näin isona.

Ruotsalaisbändi tulee toistamiseen

Kaikkiaan Letkurockin lavalla nähdään tänään yksitoista esiintyjää. Esiintyjien joukossa on useampi orkesteri Forssan seudulta ja muualta Suomesta, mutta Rouvali odottaa eniten Ruotsista tulevaa Frantic Amberia.

– Bändi oli Letkurockissa myös viime vuonna, se oli heidän ensimmäinen Suomen keikkansa. Sen jälkeen he tekivät Suomessa minikiertueen Six Feet Underin kanssa.

– Kun Elizabeth (bändin laulaja) avasi viime vuonna ääntään, loksahti aika monen hevimiehen leuka, Rouvali nauraa.

Letkurockin artistikattaus on tänä vuonna metallivoittoinen, mutta Rouvali lupaa jotain myös rockabillyn ja punkin ystäville. Hevidiggareiden hän vakuuttaa viihtyvän Letkulla taatusti koko päivän.

– Kävijätavoite on aika kova, tuhat ihmistä. Viime vuonna se jäi karvan verran vajaaksi.

Talkoilla festari pystyyn

Valtaosa Letkurockin järjestelyistä tehdään puhtaasti talkoovoimin. Tänä vuonna paikalla on kuitenkin kaksi henkilöä, joille maksetaan ihan oikeaa palkkaa.

Lievestuorelaiset veljekset Severi ja Juhani Mäkinen ovat olleet tänä kesänä tien päällä kolmisen viikkoa. Kesään on mahtunut monen monta kasattua ja purettua festarilavaa. Rouvali tutustui veljeksiin omien järjestyksenvalvojan töidensä kautta ja kutsui Keski-Suomen vahvistukset hommiin Letkulle.

– Näihin hommiin olen päätynyt oman musiikkiharrastukseni kautta. Varsinaisena kesätyönä teen maatilalla hommia, tämä on enemmänkin harrastus, Juhani Mäkinen huikkaa lavaa rakentaessaan.

Letkurockin valmistelujen festarikonkari toteaa sujuneen paremmin kuin hyvin.

– Eihän tässä taida edes joutua yövuoroon!

Letkurockin ensimmäiset tahdit kajahtavat tänään klo 14. (HäSa)

Menot