Kanta-Häme

Levin seminaari: Tehtiinkö Levillä perussuomalaisten profilointi?

 

Kaupunkiuutisen saamien tietojen mukaan viime viikolla järjestetyllä kaupungin yhtiöiden seminaarimatkalla pidettiin työpaja, jossa tehtiin profilointi hämeenlinnalaisista perussuomalaisista kaupunginvaltuutetuista.
 
Lehtemme lähteen mukaan työpajassa käsiteltiin ennakkoon koottu materiaali, joka sisälsi jokaisen perussuomalaisen kaupunginvaltuutetun henkilötiedot perhetaustoineen, työelämätiedot, yrittäjien yhtiöiden taloustiedot, muut henkilöhistoriatiedot Hämeenlinnasta sekä valtuustoesitykset. Näiden tietojen mukaan henkilöistä tehtiin profiloinnit ja lisäksi arvioitiin perussuomalaisten tekemien esitysten haittavaikutuksia kaupungille.
 
– Kyllä tämä on monestakin näkökulmasta aivan uskomaton asia, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Kari Ilkkala (ps.) sanoo.
 
– Näyttää siltä, että kaupungin yhtiöiden rahaa ja toimijoiden aikaa käytetään puhtaasti valtapoliittisiin tarkoituksiin. Mielestäni tällainen toiminta on sairasta.
 
Ilkkalan mielestä edellä kuvatun profiloinnin kaltainen toiminta rikkoo myös räikeästi yksityisyyden suojaa.
 
– Perussuomalaisten valtuutettujen elämää on kaivamalla kaiveltu ja yritetty etsiä esimerkiksi sosiaalisia tai perhesuhteisiin liittyviä ongelmia, hän kertoo.
 
– Eikö kenellekään läsnäolijalle ole tullut eettinen raja vastaan, vaikka minun tietojeni mukaan paikalla on ollut ainakin kaksi juristia? Minusta tämä kuvastaa vain Hämeenlinnan kaupungin valta-akselin hätäännystä ja pelkoa.
 
– Perussuomalaiset valtuutetut kukin kohdallaan varmaankin tulee harkitsemaan poliisitutkintapyynnön tekemistä.
 
”Ei pidä paikkaansa”
 
Levin seminaarissa mukana ollut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) sanoo olevansa kuin puulla päähän lyöty profilointia koskevista väitteistä.
 
– Tällainen ei todellakaan pidä paikkaansa, Kiemunki puuskahtaa.
 
– Tai sitten on pitänyt olla todella salainen työpaja, koska en ole kyllä mitään tämänkaltaista nähnyt tai kuullut. Nyt alkaa näyttää siltä, että joku raja on ylitetty. Tällaiset väitteet menevät suoraan poliisin tutkintaan.
 
Kehittämiskeskus Oy Hämeen toimitusjohtaja Mervi Käki kieltää myös profilointia koskeneen työpajan olemassaolon.
 
– Tällä hetkellä saamieni tietojen valossa vaikuttaa siltä, että näiden väitteiden takana on ihminen, jolla on henkilökohtainen syy mustamaalata elinkeinoyhtiössä työskentelevää henkilöä.