Kanta-Häme

Levittikö joku myrkkysyöttejä Parolassa?

Kanta-Hämeen poliisi on saanut tutkittavakseen kahden koiran mahdollisen myrkyttämisen sekä myrkkysyöttien levityksen Parolassa.

Maaliskuun lopulla Parolassa kaksi saman perheen koiraa kuoli myrkytykseen.

Kanta-Hämeen poliisin mukaan on mahdollista, että Parolassa on levitelty kolmen viikon aikana myrkkysyöttejä tien varsiin ja koirien ulkoilutuspaikoille. Poliisi on saanut myös ilmoituksen viime viikolla Vähänummentien ja Katajatien paikkeille levitellyistä raaoista lihapullista.

Huhuja koirien tahallisista myrkyttämisistä liikkuu sosiaalisessa mediassa usein, mutta niille löytyy harvoin mitään todisteita. Komisario Ilkka Iivarin mukaan tässä tapauksessa löytyi kuitenkin näyttöä mahdollisesta myrkytyksestä.

– Eläinlääkäri tutki toisen kuolleista koirista. Hänen lausuntonsa mukaan koira oli selkeästi syönyt jotain, joka aiheutti voimakkaan verenvuodon suolistossa. Se viittaisi johonkin rotanmyrkyn tapaiseen aineeseen.

Kemiallisia tutkimuksia koirasta ei kuitenkaan tehty, koska komisario Iivarin mukaan koiran omistaja ei halunnut otattaa näytteitä.

Tutkitaan eläinrääkkäyksenä

Kanta-Hämeen poliisi tutkii mahdollisia myrkyttämisiä ainakin eläinrääkkäyksenä.

– Lain silmissähän koira on esine, mutta kun puhutaan tällaisesta tahallisesta myrkyttämisestä, niin silloin se on kyllä selkeästi eläinrääkkäystä.

– Näitä ihmisiä on, jotka uhoavat tekevänsä jotain koirille ja heitä tässä nyt ensimmäisenä kartoitetaan. Mutta ei meillä vielä ketään epäiltyä ole, Ilkka Iivari sanoo.

Iivarin mukaan koirien ulkoiluttajien tulisi nyt tarkasti seurata, etteivät lemmikit pääse syömään mitään vierasta.

Mahdollisesta tekijästä ja muista havainnoista poliisi ottaa mielellään vihjeitä vastaan numerossa 07187 37718 tai sähköpostilla rikostorjunta.kanta-hame@poliisi.fi. (HäSa)

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic