Kanta-Häme

Lifecare otetaan käyttöön maaliskuun alkupuolella Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri päivittää potilastietojärjestelmänsä maaliskuussa.
Kuva: Riku Hasari

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä otetaan maaliskuussa käyttöön uusi potilastietojärjestelmä, joka tuo uutta sujuvuutta vastaanotoille.

Uusi Lifecare helpottaa lääkärien ja hoitajien työtä, jolloin tietojen etsimisessä ja kirjaamisessa säästyy aikaa potilastyöskentelyyn.

Näytöllä näkyvä työtila muuttuu työtehtävän ja työntekijän roolin mukaan. Sairaanhoitaja ja lääkäri saavat ruudulle potilaasta keskeisimmät tiedot ja hoidon seuraavan vaiheen ilman erillisiä hakuja.

Sairaanhoitopiirin tietohallintojohtaja Ari-Pekka Paananen sanoo, että tarvittavat tiedot saadaan yhdellä vilkaisulla, kun ruudulla näkyy aiempaa vähemmän, mutta oleellisempaa tietoa.

– Tulevissa Lifecare-versioissa on tarkoitus myös liittää osaksi potilaan itsensä käyttämistä sähköisitä järjestelmistä tuleva tieto. tällainen järjestelmä on esimerkiksi Kanta-Hämeessä testausvaiheessa oleva Oma Raitti, joka on asiakkaan sähköisen asioinnin palvelu, Paananen kertoo.

Oma Raitti esitellään asiakkaille lähikuukausien aikana. Sen avulla on mahdollista nähdä omat hoitonsa aikajanalla sekä täyttää esimerkiksi esitietolomakkeita.

Maaliskuussa tapahtuvaan Lifecaren käyttöönottoon kouluttautuminen on jo käynnistetty.

– Valmistaudumme vanhan Effica-järjestelmän päivitykseen Lifecareksi kouluttamalla henkilöstöä monta kuukautta. Tavoitteena on välttää ongelmat, joita siirtyminen uuteen järjestelmään aiheutti viime vuonna useissa sairaanhoitopiireissä, kertoo tietohallintojohtaja Ari-Pekka Paananen.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä järjestelmämuutos aiheutti virheitä potilaiden lääketiedoissa ja Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymässä potilaiden lähiomaiseksi tallentui tuntemattomia henkilöitä.

– Laskutuksessa ja tilastoinnissa on merkittäviä ongelmia, jotka on vielä ennen maaliskuuta höylättävä. Käsittelyajat on saatava lyhenemään merkittävästi, kertoo Ari-Pekka Paananen. HäSa

Päivän lehti

20.2.2020