Kanta-Häme

Lifestyle-myymälä Prinssi ja revyytyttö löi hynttyyt yhteen kahvilan kanssa

Tuoreen kahvin tuoksu leijailee vastaan. Miljöö vanhoine kirpparitavarasisustuksineen on seesteinen, ei lainkaan kahvilamainen tai liiketilamainen.

Lattialla telmivät Eila ja Rasmus, yrittäjäkaksikon koirat. Jotain myynnissä olevia sisustustavaroita putoaa kolahtaen lattialle.

Ollaan Hallituskatu 22:ssa, josta lifestyle-putiikki Prinssi ja revyytyttö on löytänyt uudet tilat. Muutto Kauppakeskus Tavastilan kulman noin 20 neliön tiloista tuli ajankohtaiseksi, kun yrittäjä Tiisa Sainio päätti yhdistää voimansa kahvilayrittäjä Riitta Uotilan kanssa.

Ovet he avasivat Pimeän kaupan iltana 30. syyskuuta.

– Olemme saaneet paljon positiivista palautetta siitä, että tällaista persoonallista meininkiä Hämeenlinna on kaivannut, Sainio kertoo.

Tämän vahvistaa myös kahville poikennut renkolainen vakiasiakas Kalevi Stenholm.

– Täähän on tyylikäs kauppa, ja täällä on ystävällinen palvelu. Herkut houkuttelevat tänne, hän sanoo viitaten Riitta Uotilan itse valmistamiin kahvilan antimiin.

Entisenä myymäläsuunnittelijana Tiisa Sainio on vastannut putiikin sisustamisesta.

Riitta Uotila on vuoden päivät pitänyt Uotila Truck Cafeta Turun valtatiellä.

Koulutukseltaan hän on sairaanhoitaja, ja ennen kahvilanpitäjän uraa hän työskenteli esimiehenä Hämeenlinnan kaupungin palvelutalossa ja kotihoidon esimiehenä.

– Irtisanoin itseni viime vuoden kesäkuussa. Haaveena on pitkään ollut pieni kahvila Porvoossa tai Naantalissa, mutta sitten löysinkin itseni rekkakahvilasta! Nyt on vuosi siellä harjoiteltu, ja halusin tulla ”isoon kaupunkiin”, Uotila naurahtaa.

Uotila itse kävi Sainion asiakkaana Tavastilan pikku putiikissa ja kertoo ehdottaneensa Sainiolle alkuvuodesta yhteistyötä. Kun sopivat tilat löytyivät, asia oli sillä selvä.

– Tulimme yhdessä loppukesästä katsomaan tiloja, ja tuossa ulkopuolella löimme kättä, että tässä se on, Uotila muistelee.

Hallituskadulla tilaa on kaikkiaan 153 neliötä, josta reilut sata on katutasossa.

Kahvilan ja lifestyle-putiikin tuotteet on toistaiseksi sijoitettu sinne, mutta tarkoitus on ottaa myös yläkerta käyttöön.

– Sinne tulee lisää kahvilatilaa ja shop, jossa voi järjestää pop up -tyylistä myyntiä. Tarkoitus on myydä second hand -vaatteita sekä vintage-henkisiä askartelutarvikkeita.

Sainiolle voi myös kaupata käytettyjä vaatteita.

– Euron voin maksaa, jos ne ovat hyviä, ehjiä ja käyttökelpoisia. Vintage-mekoista voin maksaa vähän enemmän, hän sanoo viitaten edulliseen jälleenmyyntihintaan.

Prinssi ja revyytyttö ei myy vain uusia sisustustuotteita, astioita, lahjatavaroita ja nostalgia-T-paitoja, vaan myös vanhoja ja käytettyjä tavaroita, joita voi niin ikään tarjota Sainiolle.

– Täältä saattaa joskus löytää vaikkapa vanhan fillarin myynnistä.

Yrittäjäkaksikko on ollut tyytyväinen yhteistyöhön.

– Liikeidea on ainakin meidän mielestämme mahtava. Riitalle tässä sanoinkin yksi päivä, että meillä on parin vuoden päästä Hämeenlinnan Tuuri – elämyskeskus, jota pyöritämme kahdestaan.

– Siellä on sitten myynnissä kaikkea ihanaa tavaraa, hyvät kahvilapalvelut ja ruoat ja erilaisia tapahtumia niin, että meille tullaan bussilasteittain! Tiisa Sainio nauraa. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic