Kanta-Häme

Lihavuus ja laiskuus eivät kulje käsi kädessä

 

Lähes kaikki nuoret tytöt ovat kokeneet joskus ulkonäköpaineita, monet useamminkin kuin kerran.
 
– Nykyajan kauneusihanteet ovat liian photoshopattuja ja kaikin puolin siloteltuja. Ne vääristävät nuorten käsityksen oikeasta ihmisestä ja luovat paineita, joihin ei olisi tarvetta, More to Love -bloggaaja, 28-vuotias Mimmi sanoo.
 
Mimmin lisäksi More To Love – blogia kirjoittaa hänen ystävänsä, 27-vuotias Peppi. He esiintyvät julkisuudessa lempinimillään.
 
– Olemme olleet Pepin kanssa ystäviä kymmenen vuotta, mutta ensin vihasimme toisiamme! Idea blogin perustamiseen tuli ollessani ollessa opiskelijavaihdossa Sloveniassa vuonna 2009. Blogin tarkoitus oli alun perin olla kanava kuulumisten vaihtoon. 
 
Blogissa Mimmi ja Peppi kuvailevat elämäänsä.
 
– Blogimme kertoo kahden isoluisemman ystävyksen elämästä. Lukijoilta saamamme palaute on pääosin positiivista. Suhtaudumme negatiiviseen palautteeseen huumorilla.
 
Suomalaisilla tuntuu olevan edelleen ennakkoluuloja isokokoisimpia kohtaan.
 
– Usein mielikuvissa adjektiivit lihava ja laiska kulkevat käsi kädessä. Teemme parhaamme tämän muuttamiseksi. 
 
Lahjoita aikaasi
Keskustelua ovat herättäneet myös bloggaajien saamat ilmaistuotteet.
 
– Saamme aika paljon varsinkin kosmetiikkaa blogin kautta. Välillä siitä syntyy keskustelua, mutta moni unohtaa sen, kuinka paljon annamme itsestämme ja teemme töitä blogin eteen, Mimmi huomauttaa. 
 
Vaikka kosmetiikasta ja ilmaistuotteista saattaisi tulla pintapuolinen kuva, on More to Love muutakin.
 
– Olemme molemmat Pelastakaa lapset – järjestön kuukausilahjoittajia. Tänä syksynä pääsimme paikan päälle katsomaan, mihin lahjoitusrahat todella menevät. 
 
Mimmi oli myös syyskuussa Senegalissa Alwaysin ja Unescon Sisters for Education -hyväntekeväisyyskampanjaa katsomassa. Hän mainitseekin, että nämä matkat ovat mieleenpainuvimmat tapahtumat bloggarin uralla.
 
– Nuorille helpoimmat tavat osallistua hyväntekeväisyyteen ovat rahallisten lahjoitusten lisäksi oman ajan lahjoittaminen. Mieti, onko lähipiirissäsi vaikkapa vanhuksia joita voisit auttaa, Mimmi ehdottaa.
 
Kelpaat juuri tuollaisena
Mimmin mielestä nykynuorilla on huono itsetunto, jota liiaksi kaunisteltu todellisuus lisää paineita entisestään.
 
– Jokainen on hyvä omana itsenään, oli minkä kokoinen tahansa!
 
Mimmi kertoo, että sekä hän että Peppi ovat kokeneet koulukiusaamista kokojensa vuoksi.
 
– Olen saanut kuulla koostani joka päivä. Kiusaaminen on jättänyt arvet, mutta toisaalta myös vahvistanut. Törmään edelleen, tosin harvemmin, samoihin ajatuksiin kuin nuorena. Silloin tuntui välillä, että yritettiin ahtaa tietynlaiseen muottiin, johon ei mahdu.
 
Mimmi kuvailee teini-ikäistä itseään kokeilevaksi ja oman tiensä kulkijaksi. Hänellä oli nuorempana ”vaikka minkälaista vaatetta ja hiusta”. Nykyään hänen tyylinsä on rauhoittunut.
 
– Tyylivinkkini nuorille on, että uskaltakaa mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Kaikille aloitteleville bloggaajille sanoisin, että luota itseesi ja omaan juttuusi, äläkä yritä saada blogiasi väkisin suosituksi! 
 
Kun kysytään, missä Mimmi näkee itsensä ja blogin kymmenen vuoden kuluttua, hän vastaa, että blogi ei välttämättä ole enää olemassa silloin.
 
– Kymmenen vuotta sitten ei ollut olemassakaan blogeja, joten voi olla, että niiden suosio lopahtaa yhtä nopeasti kuin on alkanutkin. Toivon, että kymmenen vuoden kuluttua minulla on perhe ja omakotitalo! (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic