Kanta-Häme Loppi

"Liian moni ei reagoinut mitenkään" – Ihmisten käytös hämmentää Lopen onnettomuuspaikalle osunutta Suvi Louhelaista

Suvi Louhelainen muistuttaa, että kuka tahansa voi joutua vastaavaan tilanteeseen.
Onnettomuus tapahtui maanantaina puolenpäivän aikaan lähellä Rautakoskentien risteystä.

Lopella Räyskälän kantatiellä tapahtui maanantaina kolmen auton ketjukolari, jossa kaksi henkilöä loukkaantui lievästi ja yhteensä kymmenen henkilöä kuljetettiin tarkastettavaksi Kanta-Hämeen keskussairaalaan.

Onnettomuuspaikalle muutaman minuutin päästä saapunutta loppilaista Suvi Louhelaista hämmentää ihmisten välinpitämättömyys.

Louhelaisen puoliso meni auttamaan onnettomuuden uhreja, ja Louhelainen riensi varoittamaan muuta liikennettä tien laitaan muutaman sata metriä Lopelle päin.

Hän ja lähitalosta avuksi tullut vanhempi rouva koettivat käsimerkein tavoittaa autoilijoiden huomion. Onnettomuuspaikalle kertyi aika ajoin jonoa, ja edessä oli siksi äkkipysähdys.

– Ihmisten käytös hämmästyttää ja suututtaa. Iso osa hiljensi ja muutama pysähtyikin, mutta liian moni ei reagoinut mitenkään.

”Niin kiire ei voi olla, ettei ehtisi hiljentää”

Louhelaisen mukaan onnettomuuspaikalla oli hyvä näkyvyys. Hän myös huomauttaa, että tuskin kukaan syyttä huitoo tien laidassa.

Hän kirjoitti kokemuksistaan Facebookin Loppi-ryhmään sillä ajatuksella, että kirjoitus saisi vastaisuudessa edes yhden autoilijan lisää hiljentämään onnettomuuspaikalla.

Viranomaisten saavuttua paikalle he ottivat liikenteenohjauksen vastuulleen. Louhelaisen mielessä tapaus pyöri vielä illallakin.

– Toivon, että ihmiset heräisivät ajattelemaan ja puhuisivat näistä asioista ajokortin saaville nuorillekin. Kukaan ei voi tietää, milloin on itse uhrina tai saapuu onnettomuuspaikalle. Niin kiire ei voi olla, ettei ehtisi pysähtyä auttamaan saati hiljentää. HäSa

Päivän lehti

4.8.2020