Kanta-Häme

Liikenneturvallisuuskeskus voi tulla Hämeenlinnaan

Perustettavan Hämeen poliisilaitoksen pääpaikasta saadaan lisätietoa ensi keskiviikkona 13. helmikuuta. Esillä ovat olleet niin Hämeenlinna kuin Lahtikin.

Ensi viikolla saataneen selvyys siihenkin, sijoitetaanko uusi valtakunnallinen liikenneturvallisuuskeskus Hämeenlinnaan. Ensi vuonna aloittavaan keskukseen kerätään ja siellä käsitellään tiedot kaikista Suomen maanteiden nopeusvalvontakameroista.

Porilaisen Satakunnan Kansa –lehden paristakin lähteestä saaman tiedon mukaan liikenneturvallisuuskeskus tulee joko Hämeenlinnaan tai pääkaupunkiseudulle. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on kertonut lehdelle, että keskukseen tulee noin viisikymmentä työpaikkaa.

Hämeenlinnan Poltinaholle valmistuu helmikuussa Suomen nykyaikaisin poliisitalo, jossa tilaa on arveltu olevan myös tälle keskukselle. Paateron mukaan päätöksen sijoituspaikasta tekee sisäasiainministeri Päivi Räsänen (kd.).

Ensi keskiviikkona jättää esityksensä ministeri Räsäselle työryhmä, joka on miettinyt poliisin palveluverkon kehittämistä.

Ministeriön mukaan uudistuksen lähtökohtana on varmistaa poliisipalvelujen saatavuus koko maassa. Poliisilaitosten määrä vähenee 24:stä 11:een.

Samassa tiedotustilaisuudessa luovuttaa oman raporttinsa ja kehittämisehdotuksensa selvityshenkilö Kari Salmi, joka tekee selkoa poliisihallituksen ja ministeriön poliisiosaston hallintorakenteista.

Poliisiylijohtaja Paatero ja sisäisen turvallisuuden ministeriryhmä ovat kannattaneet Lahtea uuden poliisilaitoksen pääpaikaksi.

Sisäministeri Räsänen ei ole halunnut ottaa sijoituspaikkaan kantaa. Hämeen Sanomissa lokakuussa hän sanoi, että ”kysymys pääpoliisiaseman sijoittumisesta on aika pieni asia ja koskee alle kymmentä työpaikkaa”.

Keskiviikon tiedotustilaisuutta voi seurata suorana valtioneuvoston verkkosivulla: www.vn.fi/live.(HäSa)

Päivän lehti

8.4.2020