Kanta-Häme

Liikenneyrittäjä tuo "halpataksit" Suomeen

Uusi halpataksipalvelu aloittaa Suomessa. Oulussa esitellään tänään liikenneyrittäjä Pekka Mötön vetämän startupyritys Tuup Oy:n Kyyti-palvelu.  

Yrittäjä Pekka Möttö tuli kuuluisaksi punaisesta Onnibussista. Möttö ei ole enää mukana Onnibussissa.

Kauppalehden haastattelussa Möttö sanoo, että konseptia saa kutsua halpataksiksi. 

Kyyti-palvelussa asiakkaalle on annettu kolme vaihtoehtoa: Express, Flex ja Smart. Asiakas kertoo kyytitarpeestaan, matkustajamäärästä ja matkatavaroista aina etukäteen. Express-luokassa taksi tulee nopeasti normaalin taksiliikenteen tavoin.

Liikeideassa olennaista on kuitenkin se, että taksia ei luvata yksinomaan yhden tilaajan käyttöön. Mukana voi olla muitakin samaan suuntaan meneviä matkustajia.

Flex ja Smart -luokissa hinta putoaa edelleen, kun asiakas matkustaa joustavasti ja voi odotella taksia pidempään. Flex-luokassa odottelu voi viedä vartin.

Kauppalehden haastattelussa Möttö kertoo, että Smart-luokassa hintavaikutus on radikaali. Hinnoittelu alkaa kahdesta eurosta.

Tämän kevään aikana Kyyti-palvelu tulee myös Tampereelle ja Turkuun. Helsingissä on tarkoitus aloittaa myöhemmin tänä vuonna.

Kyytejä voi alkuvaiheessa tilata Tuup-sovelluksen kautta, joka on ladattavissa ilmaiseksi Google Play ja App Store -kaupoissa.

 

Klikkaa tästä lukemaan Kauppalehden artikkeli.

 

Päivän lehti

28.5.2020